Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 21:25

Tactical Combat Rescue: Το εγχειρίδιο του εκπαιδευτικού οργανισμού Meducation

Ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και να κατανοήσει πλήρως, μέσα από μια σειρά εικόνων, τις πρακτικές δεξιότητες του πρώτου ανταποκρινόμενου μάχης και να τις χρησιμοποιήσει προσαρμόζοντάς τες στα δικά του δεδομένα. Ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και να κατανοήσει πλήρως, μέσα από μια σειρά εικόνων, τις πρακτικές δεξιότητες του πρώτου ανταποκρινόμενου μάχης και να τις χρησιμοποιήσει προσαρμόζοντάς τες στα δικά του δεδομένα.

Το εγχειρίδιο «Tactical Combat Rescue» του εκπαιδευτικού οργανισμού Meducation, δημιουργήθηκε για να καλύψει την ανάγκη ενός σύγχρονου ελληνικού εγχειριδίου για την τακτική φροντίδα απωλειών μάχης καθώς επίσης και για τις ανάγκες της εκπαίδευσης.

Το εγχειρίδιο αυτό βασίζεται στα τελευταία διεθνή πρωτόκολλα περίθαλψης απωλειών μάχης του CoTCCC/DoD (JTS/USA), του C-TECC (USA) και του NSHQ και ο συγγραφέας αυτού, τα προσαρμόζει στο μέτρο του δυνατού στα ελληνικά δεδομένα. Η ύλη αυτού του εγχειριδίου ανανεώνεται κάθε χρόνο όπως και τα πρωτόκολλα του TCCC/TECC.

TCR 2020

Ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και να κατανοήσει πλήρως, μέσα από μια σειρά εικόνων, τις πρακτικές δεξιότητες του πρώτου ανταποκρινόμενου μάχης και να τις χρησιμοποιήσει προσαρμόζοντάς τες στα δικά του δεδομένα. Οι εκπαιδευτικές ενότητες που καλύπτονται εντός του εγχειριδίου είναι η εισαγωγή στην τακτική φροντίδα απωλειών μάχης (TCCC/TECC), η φροντίδα τραυματία κάτω από πυρά (CUF/DTC), η φροντίδα τραυματία σε ασφαλή περιοχή (TFC/ITC), η φροντίδα κατά την τακτική διακομιδή (TEC/EVAC), το υγειονομικό πλάνο προ αποστολής (PMP) και πολλές άλλες ενότητες που αφορούν την περίθαλψη απωλειών στο πεδίο της μάχης.

2 TCR 2020

Αξίζει να σημειωθεί πως ενεργό ρόλο στην παρουσίαση των διαδικασιών είχε η ΛΕΦΕΔ και συγκεκριμένα τα μέλη της Ομάδας Αναγνωρίσεως της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων.

5 TCR 2020

Στο εκπαιδευτικό αυτό εγχειρίδιο θα βρείτε:

-Το πρωτόκολλο του TCCC
-Το πρωτόκολλο του TECC
-Τον αλγόριθμο διάσωσης S-MARCH-ON
-Ειδικές κατηγορίες τραύματος (cbrne, ied’s)
-Οδηγίες για τη δομή υγειονομικών σακιδίων
-Οδηγίες για ατομική υγιεινή
-Οδηγίες για πλάνο προ αποστολής
-Πλήθος εικόνων με πρακτικές δεξιότητες

3 TCR 2020

4 TCR 2020

6 TCR 2020

Η διάσταση του εγχειριδίου είναι: 17 εκ x 24 εκ x 1 εκ

Οι σελίδες του εγχειριδίου είναι: 108 

{Μπορείτε να το αποκτήσετε από ΕΔΩ)

1 TCR 2020

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 21:43