Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013 10:28

Εμπρός δια της λόγχης – 2ος Βαλκανικός Πόλεμος (Μέρος Α')

Το βιβλίο αφορά την περίοδο του 2ου Βαλκανικού Πολέμου και αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου έργου του συγγραφέα, με τον ίδιο τίτλο, που αναφέρεται στην περίοδο του 1ου Βαλκανικού Πολέμου. Αποτελεί μία συναρπαστική καταγραφή διηγήσεων και πραγματικών γεγονότων, που μεταφέρει τον αναγνώστη με απόλυτη πιστότητα σ' εκείνη την εποχή. Το βιβλίο αφορά την περίοδο του 2ου Βαλκανικού Πολέμου και αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου έργου του συγγραφέα, με τον ίδιο τίτλο, που αναφέρεται στην περίοδο του 1ου Βαλκανικού Πολέμου. Αποτελεί μία συναρπαστική καταγραφή διηγήσεων και πραγματικών γεγονότων, που μεταφέρει τον αναγνώστη με απόλυτη πιστότητα σ' εκείνη την εποχή.

Σφίγγαμε το μάνλιχερ, σφίγγαμε τα δόντια και προχωρούσαμε. Η καρδιά μας χτυπούσε πιο δυνατά από τα κανόνια τους. Οι Βούλγαροι πυροβολούσαν και κορόιδευαν. Βρίσκονταν σε ψηλότερες θέσεις και πλεονεκτούσαν. Ένας από αυτούς ήξερε Ελληνικά και φώναζε:
«Ελάτε κορόιδα ... Ελάτε πιο κοντά να σας σκοτώσουμε πιο εύκολα!»
Το στόμα είναι μια πύλη. Αν νοιώθεις ότι πάει να μπει μέσα σου ο φόβος, το κλείνεις σφιχτά, όσο ν' ακούς τα δόντια σου να τρίζουν. Αν νοιώθεις ότι δεν έχεις τι άλλο να φοβηθείς, τ' ανοίγεις και βγαίνουνε βρισιές και κοροϊδίες.
«Μωρέ θάρθου κοντά και θα σι κάν' να φτύσ' του γάλα της μάνας σ'»
«Κάνε το σταυρό σ', γιατ' εσένα θα λουγχίσω πρώτονε!»

Απόσπασμα από το νέο ιστορικό μυθιστόρημα του Φώτη Μ. Σαραντόπουλου, με τίτλο Εμπρός δια της λόγχης – 2ος Βαλκανικός Πόλεμος (Μέρος Α') που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΝΙΔΑ.

Το βιβλίο αφορά την περίοδο του 2ου Βαλκανικού Πολέμου και αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου έργου του συγγραφέα, με τον ίδιο τίτλο, που αναφέρεται στην περίοδο του 1ου Βαλκανικού Πολέμου. Αποτελεί μία συναρπαστική καταγραφή διηγήσεων και πραγματικών γεγονότων, που μεταφέρει τον αναγνώστη με απόλυτη πιστότητα σ' εκείνη την εποχή. Διεισδύει στην ιστορία, την καταθέτει ωμά, γλαφυρά, την αναλύει, την ερευνά, «σπρώχνει» τον αναγνώστη σε εποχές και γεγονότα που οφείλουμε να διατηρούμε στις μνήμες και τις ψυχές μας αναλλοίωτα. Με κινηματογραφικό τρόπο παρουσιάζονται οι επικές μάχες, ο διπλασιασμός της Ελλάδας, η ομοψυχία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας του τόπου και καταδεικνύεται ότι, μέσω αυτής, μόνο οφέλη μπορεί να έχει ο τόπος.

Βιογραφικό
Ο Φώτης Σαραντόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1957.
Δεν είναι συγγραφέας ούτε δημοσιογράφος ούτε πολιτικός. Χημικός είναι και επιχειρηματίας, αλλά και λάτρης της Ιστορίας και της Ελλάδας.
Αυτά είναι τα πρώτα δύο βιβλία του και ελπίζει να σας αρέσουν, γιατί θα ήθελε να γράψει και άλλα, καλύπτοντας όλη τη νεώτερη Ελληνική Ιστορία.

"... Πρωταρχικός σκοπός μου ήταν να μεταφέρω το πνεύμα της εποχής, μιας εποχής από την οποία έχουν πολλά να διδαχθούν οι επόμενες γενιές των Ελλήνων. Δεν είμαι συγγραφέας, δεν θεωρώ τον εαυτό μου ικανό για να γράψει μυθιστορήματα. Μία καταγραφή διηγήσεων και πραγματικών γεγονότων έκανα. Βέβαια, τα γεγονότα αυτά και οι πρωταγωνιστές τους, το μεγαλείο των κατορθωμάτων τους, κάνουν τις πράξεις τους να είναι ταυτόχρονα «ιστορικές» αλλά και «μυθικές». Λίγες μόνο πινελιές χρειάστηκε να προσθέσω εγώ, για να δεθούν σε μία ενιαία ιστορία ..."

Δείτε το βίντεο με την παρουσίαση του δευτέρου βιβλίου του συγγραφέα, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Παλαιά Βουλή.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter