Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013 09:34

Η Αεραθλητική Λέσχη Ίκαρος μας καλεί να πετάξουμε μαζί!

Το αλεξίπτωτο πλαγιάς είναι άθλημα αναψυχής. Αποτελεί την νεώτερη και απλούστερη μορφή πτήσης με χρήση των ανοδικών ρευμάτων του αέρα. Το αλεξίπτωτο πλαγιάς είναι άθλημα αναψυχής. Αποτελεί την νεώτερη και απλούστερη μορφή πτήσης με χρήση των ανοδικών ρευμάτων του αέρα.

Η Αεραθλητική Λέσχη ΙΚΑΡΟΣ είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1999 και αποτελεί μέλος της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (ΕΛ.Α.Ο.). Υπάγεται στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ) και έχει επίσημη αεραθλητική αναγνώριση.
Τα μέλη της Λέσχης μας δραστηριοποιούνται κυρίως στο άθλημα του αλεξιπτώτου πλαγιάς και υπερελαφρών (δηλαδή πτήσεις με μηχανοκίνητα κάτω των 450 κιλών).
Το αλεξίπτωτο πλαγιάς είναι άθλημα αναψυχής. Αποτελεί την νεώτερη και απλούστερη μορφή πτήσης με χρήση των ανοδικών ρευμάτων του αέρα.
Στα πλαίσια της διάδοσης του ξεχωριστού αυτού αθλήματος στο ευρύ κοινό, η αεραθλητική λέσχη διοργανώνει το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου (Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Αυγούστου) συνάντηση στο Αβδού.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση:
Σκοπός είναι να μαζευτούμε όλοι οι φίλοι και να πετάξουμε μαζί.
Η συνάντηση είναι ανοικτή για όποιον θέλει να γνωρίσει από κοντά το άθλημα και να πετάξει μαζί μας.
Ελάτε με τους φίλους σας να γνωρίσουν το άθλημά μας, και φροντίστε να εφοδιαστείτε με αρκετό κέφι.
Ελάτε να πετάξουμε, και να περάσουμε δυο όμορφες μέρες.
Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα ή είχαν ποτέ την επιθυμία να πετάξουν, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Λέσχη μας στα τηλέφωνα που αναγράφονται παρακάτω. Νέα μέλη είναι πάντα ευπρόσδεκτα.

Λίγα λόγια για το αλεξίπτωτο πλαγιάς
Μπορείς να το περιγράψεις σε πολλές σελίδες ή απλά με λίγες λέξεις όπως "Αναζήτηση Προσωπικής Ηρεμίας & Ελευθερίας" μακριά από τη σκληρή καθημερινότητα. Είναι μια ασφαλής πτητική συσκευή με την οποία μπορείς να βρεθείς σε ένα άλλο περιβάλλον, σε έναν αθέατο κόσμο που σε προκαλεί να τον ανακαλύψεις και να πετάξεις όπως κάνουν τα πουλιά. Ένα απλό και πρακτικό μέσο που μπορεί να ικανοποιήσει την αναλλοίωτη στο χρόνο επιθυμία του ανθρώπου να πετάξει. Την απόλυτη στιγμή που το σώμα μας αφήνει το έδαφος και απογειωνόμαστε, ένας άλλος κόσμος ξετυλίγεται μπροστά μας, ένας κόσμος μαγικός, όμορφος, ήρεμος, άγνωστος, όπου κυριαρχούν διαφορετικές αισθήσεις από ότι έχουμε συνηθίσει.
Είμαστε η μοναδική γενιά στην ιστορία της ανθρωπότητας που έχει την τύχη να μπορεί να πετάξει τόσο εύκολα και απλά. Ας το απολαύσουμε. O Da Vinci είναι ο πρώτος που σκέφτηκε και υλοποίησε τον σχεδιασμό μιας ιπτάμενης μηχανής. Είχε παρατηρήσει πολύ τον τρόπο πτήσης των πουλιών και μάλιστα έγραψε ένα βιβλίο σχετικά. Το 1483 σχεδίασε το πρώτο αλεξίπτωτο. Θεωρούσε ότι μια πυραμίδα από ύφασμα βάσης 6μ.x6μ. και ύψους 6μ., ήταν αρκετή για προσγειώσει έναν άνθρωπο που θα έπεφτε από μεγάλο ύψος, χωρίς τραυματισμό.
Στην Ελλάδα έκανε την εμφάνιση του δειλά δειλά το 1987 -88 όπου κάποια άτομα σκόρπια ανά την Ελλάδα το έφεραν από το εξωτερικό, δεν πήρε πολύ χρόνο και εξαπλώθηκε και οργανώθηκε και σαν άθλημα στις Αερολέσχες ανά την επικράτεια. Χρόνια με τα χρόνια το αλεξίπτωτο πλαγίας εξελίσσεται τόσο τεχνικά αλλά και κατασκευαστικά, τα στάνταρ ασφαλείας των κατασκευαστών είναι πολύ υψηλά ,για παράδειγμα το πιο λεπτό σχοινάκι ενός Α/Π μπορεί να αντέξει 120 κιλά. Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα , μια πραγματικότητα προσιτή σε όλους και όχι προνόμιο κάποιον λίγων και εκλεκτών χάρης το Αλεξίπτωτο πλαγιάς. Και ας μην ξεχνάμε ότι σήμερα κάποιος μπορεί να διανύσει δεκάδες χιλιόμετρα χωρίς την χρήση μηχανής παρά μόνο με την εκμετάλλευση των ανοδικών ρευμάτων του αέρα. Η αερολέσχη Ίκαρος διατίθεται να μάθει σε όποιον θέλει να πετάξει με παραπέντε εντελώς δωρεάν με την μόνη προϋπόθεση να γίνουν μέλη της αερολέσχης.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα : 6936778840, 6944394026

Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Και στην ιστοσελίδα μας στο facebook

https://www.facebook.com/IkarosAlexiptotoPlagias?ref=hl 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Μια θρυλική Ντακότα στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου »