Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2015 10:13

Λεωνίδα Τρόπαιο: Ιχνηλατώντας διαδρομές ιστορικής μνήμης (ΦΩTΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ο κος Σταύρος Κουτρής, Αντιστράτηγος ε.α. και ενας εκ των διοργανωτών του «Λεωνίδα Τρόπαιο» παρουσίασε αντίστοιχες επιτυχημένες πορείες μνήμης του εξωτερικού. Ο κος Σταύρος Κουτρής, Αντιστράτηγος ε.α. και ενας εκ των διοργανωτών του «Λεωνίδα Τρόπαιο» παρουσίασε αντίστοιχες επιτυχημένες πορείες μνήμης του εξωτερικού.

Την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015, ο Σύλλογος Ελλήνων Εφέδρων Πεζοναυτών πραγματοποίησε στα γραφεία του, την ημερίδα με τα τίτλο "ΙΧΝΗΛΑΤΩΝΤΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ – ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟ". Αφορμή για αυτή την παρουσίαση στάθηκε η επί 4 συναπτά έτη επιτυχημένη διοργάνωση της πορείας τιμής 25 χιλιομέτρων, πάνω στη διαδρομή της Ανοπαίας Ατραπού, στο όρος Καλλίδρομο, γνωστή ως "Λεωνίδα Τρόπαιο" στις Θερμοπύλες.

Είχαμε την χαρά και την τιμή να έχουμε καλεσμένους τους διοργανωτές αυτής την πορείας. Μια ομάδα ιδιωτών, απλών Ελλήνων και σύγχρονων θεματοφυλάκων της Ιστορικής μας Μνήμης, που έχουν ως μοναδικό τους κίνητρο την τιμητική προβολή της Ιστορικής Μάχης των Θερμοπυλών.

img 0010

O Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Εφέδρων Πεζοναυτών προλογίζει τους καλεσμένους.

Βασικός ομιλητής, εκπρόσωπος των διοργανωτών ήταν ο κος Σταύρος Κουτρής, Αντιστράτηγος ε.α. ο οποίος αφιέρωσε αρκετά μεγάλο κομμάτι της παρουσίασης στο να αναφέρει αντίστοιχες πορείες μνήμης που γίνονται παγκοσμίως αλλά και αυτές που διοργανώνει το ΓΕΕΘΑ (Τρόπαιο 28ης Οκτωβρίου, Τρόπαιο 25ης Μαρτίου, Τρόπαιο Μάχης της Κρήτης). Αυτό που έγινε εμφανές από την αρχή μέσα από την παρουσίαση ήταν η βαρύτητα που δίνεται αλλά και η απήχηση που έχουν τέτοιου είδους εγχειρήματα στο εξωτερικό. Μια απήχηση η οποία προέρχεται από κάθε κατηγορίας κοινό, είτε πρόκειται περί στελεχών των ενόπλων δυνάμεων (εν ενεργεία ή εν αποστρατεία), είτε από άλλες ομάδες απλών πολιτών (Σύλλογοι, Σχολεία, Πρόσκοποι κλπ).

Ο εισηγητής, στη συνέχεια, επικεντρώθηκε στην παρουσίαση του "Λεωνίδα Τρόπαιο" μέσω μιας σύντομης χρονολογικής αναδρομής του εγχειρήματος και της εξέλιξης του, στα 4 χρόνια της διοργάνωσής του. Αξίζει να αναφερθεί ότι η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του ΓΕΕΘΑ. Μέσα από αυτή την αναδρομή με το πλούσιο φωτογραφικό υλικό, είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε όχι μόνο για την ιστορία, αλλά και για το όραμα των διοργανωτών, τις βλέψεις και τους στόχους τους για το μέλλον.

img 0022

Από δεξιά προς τα αριστερά: Ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ κος Κωνσταντίνος Γκίνης, Αντιστράτηγος ε.α. ο Διοικητής της ΣΕΘΑ, Αντιστράτηγος κ.Ηλιόπουλος Ανδρέας, ο κος Χρήστος Νοταρίδης, Ταξίαρχος ε.α. συνδιοργανωτής του «Λεωνίδα Τρόπαιο», όπως επίσης και ο κος Μαυρόπουλος Παναγιώτης (πίσω) Αντιστράτηγος ε.α.

Η βραδιά έκλεισε με μια άκρως εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε, στην οποία, όλες οι πλευρές συμφώνησαν, αλλά και δεσμεύτηκαν, να συνεχίσουν αυτό τον δημιουργικό διάλογο και, γιατί όχι, να συνδράμουν όλοι ώστε αυτή η σημαντική εκδήλωση με τη τόσο βαριά ονομασία, να μεγαλώσει και να εμπλουτιστεί.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για την τραγική απώλεια των δύο Ελλήνων πιλότων μας στην Ισπανία.

Ιδιαίτερη τιμή να ανταποκριθούν θετικά στην πρόσκληση μας και να βρεθούν στην παρουσίαση μας έκαναν:

-Ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ κος Κωνσταντίνος Γκίνης, Αντιστράτηγος ε.α.

-Ο Διοικητής της ΣΕΘΑ, Αντιστράτηγος κ.Ηλιόπουλος Ανδρέας,

-Ο Διοικητής του 575 Τάγματος Πεζοναυτών, Ανχης κ. Νιβέρογλου Γεώργιος

img 0023

Η παρουσίαση κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όσων ήρθαν. Μπροστά: ο κος Τσακαλώτος Γεώργιος Ταξίαρχος ε.α. και μέλος της ομάδας των διοργανωτών του «Λεωνίδα Τρόπαιο».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων Εφέδρων Πεζοναυτών αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους:

Το Σύλλογο Κρητών Μελισσίων "Ερωτόκριτος" το Διοικητικό Συμβούλιο και προσωπικά τον πρόεδρο του, κ. Γιώργο Καρβουνάκη, για τη φιλοξενία στο χώρο τους αλλά και τη θερμή υποστήριξη τους στην κάθε προσπάθεια μας.
Τον εισηγητή, κ. Κουτρή Σταύρο, Αντιστράτηγο ε.α. εκπρόσωπο της ομάδας των διοργανωτών του Λεωνίδα Τρόπαιο, για την ωραία παρουσίαση
Την ομάδα των διοργανωτών του «Λεωνίδα Τρόπαιο» που ήλθαν να μοιραστούν μαζί μας το όραμα τους. Ονομαστικά, τους κ.κ. Μαυρόπουλο Παναγιώτη Αντιστράτηγο ε.α., Νοταρίδη Χρήστο, Ταξίαρχο ε.α., Σκαρμαλιωράκη Κωνσταντίνο, Αντιστράτηγο ε.α., Τσακαλώτο Γεώργιο, Ταξίαρχο ε.α.
Τους επίτιμους καλεσμένους και εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και κυρίως των Ελλήνων Πεζοναυτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και μας τίμησαν με την παρουσία μέσω εκπροσώπου τους.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη του Συλλόγου μας, για τη συνεχόμενη υποστήριξή τους στο έργο μας. Δεσμευόμαστε για ακόμη περισσότερες δραστηριότητες που θα μας φέρουν και πάλι κοντά, μαζί. - ΠΗΓΗ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2015 10:33