Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023
Write on Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δύο ιστορικές σημαίες της Χιμάρας από το προσωπικό αρχείο του Αρχηγού της Χιμάρας Σπύρου Σπυρομίλιου, παραδόθηκαν στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.

Ο απόγονος της γνωστής οικογένειας της Χιμάρας, κ. Μίλτος Σπυρομίλιος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Ένωσης Χειμαρριωτών, Θοδωρή Γκούμα, παρέδωσε συγκινημένος στην Γενική Επιμελήτρια Συλλογών του Μουσείου, κα. Νατάσα Καστρίτη τις δύο σημαίες που κυμάτισαν στην Χιμάρα την περίοδο του αυτονομιακού αγώνα της Βορείου Ηπείρου το 1914.

Οι ιστορικές σημαίες των οποίων την φύλαξη και συντήρηση τα τελευταία χρόνια είχε αναλάβει ο κ. Μίλτος Σπυρομίλιος, μεταφέρονται πλέον στον ναό της νεότερης ιστορίας της πατρίδας μας, όπου θα ενταχθούν στο αρχείο του βορειοηπειρωτικού αγώνα, θα αποτελέσουν επιστημονικό τεκμήριο και θα διασφαλιστεί η σωστή συντήρηση και προστασία τους.

Ένωση Χειμαρριωτών
28-03-2023

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook - ακολουθείστε μας στο twitter και στο linkedin

Write on Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες ΕΥΠ, αντιτρομοκρατικής και ΕΛΑΣ για το τρομοκρατικό δίκτυο που σχεδίαζε να αιματοκυλίσει εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή, το οποίο λειτουργούσε και ως συναγωγή.

Το σχέδιο φέρεται να είχε καταστρώσει ο αρχηγός της οργάνωσης που ζει στην Τεχεράνη και θα το εκτελούσαν οι δύο συλληφθέντες υπήκοοι Πακιστάν, έναντι αμοιβής 16.000 ευρώ για κάθε νεκρό. Η εξάρθρωση του δικτύου έγινε σε συνεργασία με τη Μοσάντ και οι ελληνικές αρχές αναζητούν και τυχόν συνεργούς που είχαν στρατολογηθεί για την επίθεση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 30χρονος φερόμενος ως «εγκέφαλος» είχε στείλει φωτογραφία με το στίγμα του εστιατορίου στους συνεργούς του που θα έκαναν την επίθεση. Εκείνοι το εντόπισαν, τράβηξαν βίντεο και του το έστειλαν. Αρχικά η εντολή ήταν για δηλητηριώδη αέρια, όταν θα ήταν γεμάτο από κόσμο. Στη συνέχεια, ζήτησε να αιματοκυλίσουν το Εβραϊκό κατάστημα με όπλα και εκρηκτικά.

Συμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, κλιμάκιο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών παρακολούθησε τις κινήσεις τους και διαπίστωσε πως υπήρχε αναλυτικός σχεδιασμός, κατόπτευση στόχου, καθώς και εμπεριστατωμένη ανάλυση της επιχείρησης που θα εκτελούσαν.

Το επίπεδο επικινδυνότητας είχε ανέβει και κρίθηκε αναγκαίο να προχωρήσουν στην διακοπή κάθε πιθανού σχεδίου ολοκλήρωσης της τρομοκρατικής επίθεσης. Για την υπόθεση ενημερώθηκε και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Στις 15 Φεβρουαρίου αστυνομικοί της υπηρεσίας συνέλαβαν τους δύο νεαρούς Πακιστανούς, που ζούσαν παράνομα στη χώρα μας.

Σε έρευνες που έγιναν στις οικίες τους, βρέθηκαν, περισσότερα από δέκα κινητά τηλέφωνα, κάρτες μνήμης, στικάκια και δύο υπολογιστές. Αναλύοντας τα πειστήρια στα εγκληματολογικά εργαστήρια, οι ερευνητές εντόπισαν βίντεο και φωτογραφίες, αλλά και μηνύματα μεταξύ των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης, που σχεδίαζε και δολοφονίες και απαγωγές Ισραηλινών πολιτών.

Σε εξέλιξη οι έρευνες ΕΥΠ – αντιτρομοκρατικής

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κύκλο επαφών των δυο συλληφθέντων. Έχει ερευνηθεί κάθε σημείο ανά την Ελλάδα που πέρασαν έστω και για λίγες ημέρες. Μάλιστα, μεγάλη έφοδος έγινε το περασμένο διάστημα σε οίκημα στο Ίλιον. Εκτιμάται πως προσήχθησαν και ανακρίθηκαν δεκάδες ομοεθνείς τους, χωρίς ωστόσο να προκύψουν στοιχεία εμπλοκής τους. Ταυτόχρονα, από τις έρευνες μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί εκρηκτικά, ούτε όπλα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, ο αρχηγός της οργάνωσης που ζει στο Ιράν είχε αναθέσει στους δύο συλληφθέντες να προχωρήσουν στην επίθεση. Ήταν μάλιστα ο ίδιος που τους είχε υποδείξει το συγκεκριμένο εστιατόριο – συναγωγή. Όλες οι επικοινωνίες και συνομιλίες που εντοπίστηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, γίνονταν μέσω εφαρμογών.

Παράλληλα βρέθηκαν βίντεο με καταγεγραμμένους ισραηλινούς υπηκόους που έμπαιναν στο εστιατόριο – στόχο, που εξετάζεται αν είχαν μπει στο στόχαστρο των μελών της εξτρεμιστικής οργάνωσης. Ο τρόπος της επίθεσης, χρήση δηλητηρίου, εκρηκτικά ή όπλα, φαίνεται να άλλαξε αρκετές φορές. Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρισκόταν και η αναζήτηση νέων προσώπων που θα στρατολογούνταν για να συμμετάσχουν στην επίθεση.

terrorists

Οι διάλογοι των τρομοκρατών

 Oι αναλυτές της Εθνικης Υπηρεσίας Πληροφοριών προχώρησαν την αποκωδικοποίηση του μεγαλύτερου μέρους των συνομιλιών μεταξύ του Πακιστανού αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωσης από την Τεχεράνη και του επικεφαλής του πυρήνα στην Αθήνα.

Από την επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Υάκινθος», οι αναλυτές έχουν καταφέρει να έχουν στη διάθεσή τους το μεγαλύτερο μέρος των συνομιλιών, μέσω των εφαρμογών που πραγματοποιούσαν τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης, και να ακτινογραφήσουν τα σχέδια τους. Το protothema.gr αποκαλύπτει συγκλονιστικές συνομιλίες του Πακιστανού αρχηγού που βρίσκεται στην Τεχεράνη με τον Χαϊντέρ, αρχηγό του πυρήνα της Αθήνας. Ο αρχηγός του δίνει σαφείς οδηγίες.

Πακιστανός Ιράν: 2-3 άτομα πηγαίνετε εκεί και βάλτε φωτιά στην κουζίνα όταν βρείτε ευκαιρία
Χαϊντέρ Ελλάδα: Εγώ θέλω να αξίζουν τουλάχιστον τα χρήματα και θέλω ή στο χώρο ή σε κεντρικό σημείο που να είναι τουλάχιστον 40 με 50 άτομα.
Πακιστανός Ιράν: Να γίνει η δουλειά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουνε περιθώριο, το καταλαβαίνεις;
Χαϊντέρ Ελλάδα: Θα γίνει σου το υπόσχομαι και από τον κάθε τραυματία θα σου στείλω φωτογραφίες και βίντεο.
Πακιστανός Ιράν: Ότι πληγή και τραύμα θα υπάρχει να φαίνεται φανερά στο βίντεο.

Ευχαριστίες της κυβέρνησης του Ισραήλ στην Ελλάδα

Ευχαριστίες στις υπηρεσίες ασφαλείας της Ελλάδος, που απέτρεψαν τρομοκρατική επίθεση εις βάρος ισραηλινών στόχων, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου. «Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε στην Ελλάδα είναι ένα σοβαρό θέμα που αποτράπηκε με επιτυχία από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας» σημείωσε.

Την ελληνική κυβέρνηση ευχαρίστησε μέσω Twitter και ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Έλι Κοέν. «Θέλω να ευχαριστήσω την ελληνική κυβέρνηση και τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες και υπηρεσίες ασφαλείας για την αποτροπή της τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον εβραϊκών και Ισραηλινών στόχων» επισήμανε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αντιτρομοκρατική, ο 30χρονος αρχηγός προσπαθούσε να εντοπίσει στη χώρα μας και άλλους ομοεθνείς του για να πραγματοποιήσουν χτυπήματα σε Εβραϊκούς στόχους.

Πρεσβεία Ιράν για τρομοκρατικό δίκτυο: Κατασκευασμένα σενάρια από «σιωνιστικές» πηγές

Η πρεσβεία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στην Ελλάδα, με μία ανάρτηση στο Twitter, διέψευσε τις «φήμες» και τις «αβάσιμες κατηγορίες» εναντίον της Τεχεράνης.

Όπως τονίζεται, «η πρεσβεία της Ι.Δ. του Ιράν, διαψεύδει έντονα τις φήμες που διαδίδονται από σιωνιστικές πηγές και τις αβάσιμες κατηγορίες τους εναντίον του. Είναι προφανές ότι τα κατασκευασμένα σενάριά τους σκοπεύουν την εκτροπή της προσοχής του κοινού από την εσωτερική τους κρίση».

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook - ακολουθείστε μας στο twitter και στο linkedin

Write on Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Μπλόκο» στο ενδεχόμενο χρηματοδότησης της επέκτασης του φράχτη στον Έβρο επιχείρησε να στήσει η Ευρωομάδα της Αριστεράς στην Επιτροπή Προϋπολογισμών (BUDG) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με μία τροπολογία της οποίας εισηγητής είναι ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Στην εν λόγω τροπολογία την οποία φαίνεται να στήριξαν οι σκιώδεις εισηγητές των Σοσιαλιστών, των Πρασίνων και της Πολιτικής Ομάδας του Μακρόν Renew Europe, εκφράζεται η «έντονη ανησυχία για την ερμηνεία που έδωσαν ορισμένα κράτη μέλη στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 9ης Φεβρουαρίου 2023"» και ζητείται να μην ξοδευτούν ευρωπαϊκά χρήματα «για την κατασκευή φρακτών ή τειχών στα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης». Όπως αναφέρει η εν λόγω τροπολογία, «αναμένει ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει να αρνείται οποιαδήποτε τέτοια χρηματοδότηση τώρα και στο μέλλον».

Την κίνηση αυτή δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος αναφέρει ότι πρόκειται για «ηχηρό Όχι της Ευρωβουλής στην προσπάθεια ορισμένων κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένων Ελλάδας, Ιταλίας κ Αυστρίας, να χρησιμοποιήσουν ευρωπαϊκά κονδύλια για κατασκευή φραχτών στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ».

Την συγκεκριμένη ενέργεια σχολίασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ο οποίος τονίζει σε ανακοίνωσή του πως «μετά την επιτυχία της χώρας μας να εξασφαλίσει την υποστήριξη και την χρηματοδότηση της ΕΕ σε μέτρα επιτήρησης στο φράχτη στον Έβρο ο κ. Παπαδημούλης κατέθεσε τροπολογία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την οποία ζητά να μην χρηματοδοτεί η ΕΕ την κατασκευή φρακτών στα εξωτερικά της σύνορα». Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, πρόκειται για πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ «να επανέλθει η κατάσταση χάους στο μεταναστευτικό και να μας γυρίσουν πίσω στην αλήστου μνήμης εποχή των ανοιχτών συνόρων στη στεριά, του ‘δεν υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα’ και των μεταναστών που κατά εκατοντάδες χιλιάδες «λιάζονταν» στην επικράτειά μας».

Η ανακοίνωση του Γιάννη Οικονόμου:

«Μετά την επιτυχία της χώρας μας να εξασφαλίσει την υποστήριξη και την χρηματοδότηση της ΕΕ σε μέτρα επιτήρησης στο φράχτη στον Έβρο ο κ. Παπαδημούλης κατέθεσε τροπολογία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την οποία ζητά να μην χρηματοδοτεί η ΕΕ την κατασκευή φρακτών στα εξωτερικά της σύνορα. Η πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφέστατη, έχει εκδηλωθεί άλλωστε και από τις απόψεις άλλων στελεχών του όπως του κ. Τζανακόπουλου: να επανέλθει η κατάσταση χάους στο μεταναστευτικό και να μας γυρίσουν πίσω στην αλήστου μνήμης εποχή των ανοιχτών συνόρων στη στεριά, του «δεν υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα» και των μεταναστών που κατά εκατοντάδες χιλιάδες «λιάζονταν» στην επικράτειά μας. Αυτά, και άλλα παρόμοια- σαν τα σχέδια για την εκ νέου φορολογική εξόντωση των πολιτών που αποκάλυψε ο κ. Δραγασάκης-εννοούν όταν λένε για «προοδευτική διακυβέρνηση». Ο ΣΥΡΙΖΑ πασχίζει να αλλάξει ταχύτητα στην Ελλάδα, βάζοντας την όπισθεν».

Στο ΚΥΣΕΑ ο φράχτης

Σημειώνεται ότι σήμερα, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του τακτικού ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και το μεταναστευτικό και η επέκταση του φράχτη στον Έβρο κατά 35 χιλιόμετρα. Μάλιστα ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στην περιοχή την Παρασκευή μαζί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, και τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook - ακολουθείστε μας στο twitter και στο linkedin

Write on Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε μια ασυναγώνιστη τιμή - 120 ευρώ με ΦΠΑ - διαθέτει τις αρβύλες ερήμου MEINDL 3773-06 το κατάστημα Στεγόσαυρος!

 Χορήγηση Ολλανδικού στρατού (ΑΧΟΡΗΓΗΤΑ!)
— Εξαιρετικής ποιότητος, πραγματικά στρατιωτικών προδιαγραφών άρβυλα από την κορυφαία Γερμανική εταιρεία
— Εξώσολα VIBRAM® στο διαχρονικό σχέδιο που τα εργαστήρια της MEINDL® καθιέρωσαν για τα άρβυλα καταδρομέων του Γερμανικού στρατού και έχει αποδειχτεί αξεπέραστη σε κάθε περιβάλλον ή επιφάνεια. Πιστοποιημένη κατά SRA (αντιολισθητική), HRO (αντοχή για 60″ στους 300°) και FO (αντοχή σε έλαια και καύσιμα) από εξωτερικό εργαστήριο
— Μεσόσολα από εξαιρετικά πυκνό EVA που παρέχει αντικραδασμική προστασία.
— Ημιάκαμπτο, ιδανικό για δύσβατα και βραχώδη εδάφη
— “Τσιμεντωμένη” (cemented) σόλα, όχι έγχυσης (infusion), άρα πολύ ανθεκτικότερη και οικονομική στην αντικατάσταση
— Κυρίως άρβυλο από δέρμα επεξεργασίας suede πάχους 2,2-2,4 χιλ. και πολύ ισχυρή CORDURA® που διασφαλίζει μειωμένο βάρος και εξαιρετική διαπνοή
— Πολλές οπές εξαερισμού εξασφαλίζουν ταχύτατη απομάκρυνση υγρασίας
— Οπές απομάκρυνσης υγρασίας και εξαερισμού στο κάτω μέρος αυξάνουν ακόμα περισσότερο την ταχύτητα εξαερισμού
— 9 σημεία σύσφιξης κορδονιών κλειστού τύπου εξασφαλίζουν βέλτιστη προσαρμογή στο πόδι και ξεκινώντας από τα ακροδάκτυλα (lace-to-toe) θα καλύψουν και τα απαιτητικότερα πόδια
— Μαξιλάρι απέντασης αχίλλειου για να μην περιορίζει την κίνηση
— Πιστοποιημένα κατά EN ISO 20347: 2007 O2 FO HI CI WR HRO SRC
 
336715133 540464911457764 1238232653341606571 n
337250672 1528310957662234 4557466657950346240 n
 336741107 3477127095874508 5195151532222576158 n