Σάββατο, 05 Ιουλίου 2014 10:33

Ταμήλο εσείς; Καμπέρο εμείς! Οι δύο όψεις της Ελλάδας...

Εκπληκτική σύνθεση του συλλόγου ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ, με αφορμή την άσκηση ΚΑΜΠΕΡΟΣ 2014 που πραγματοποιήθηκε στο πεδίο βολής Κρανέας. Εκπληκτική σύνθεση του συλλόγου ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ, με αφορμή την άσκηση ΚΑΜΠΕΡΟΣ 2014 που πραγματοποιήθηκε στο πεδίο βολής Κρανέας.
Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Την ώρα που ο βουλευτής Ταμήλος "θεσμοθετούσε" δια τηλεοράσεως τους νέους όρους των κοινωνικών αγαθών και ζητούσε από τους πολίτες να βολευτούν με μια ... λάμπα για να έχουν ρεύμα στο σπίτι τους, σε μια περιοχή της χώρας η "άλλη" Ελλάδα έστελνε το δικό της ξεκάθαρο μήνυμα.

Στο πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης ο βουλευτής Ταμήλος έγινε πρώτο θέμα. Η δήλωσή του, εκτόξευσε τα νούμερα τηλεθέασης. Άλλωστε στην Ελλάδα, η πολιτική κάνει πολλές φορές τα μηδενικά να φαίνονται ολόκληρα νούμερα... Στο πεδίο βολής Κρανέας από την άλλη, οι σύγχρονοι "Καμπέροι"* αυτής της χώρας δήλωσαν για μια ακόμα φορά παρών, εκτελώντας μια από τις πλέον εντυπωσιακές και απαιτητικές ασκήσεις των τελευταίων ετών για την Πολεμική Αεροπορία.

Είναι ο απόλυτος ορισμός της σημερινής κατάστασης, η απόλυτη σύγκρουση δυο εντελώς διαφορετικών κόσμων. Από τη μια η χώρα των "Ταμήλων" και από την άλλη η Ελλάδα των "Καμπέρων".

Ξέρετε, αυτοί οι "αυτιστικοί", οι "αντιπαραγωγικοί" των Ενόπλων Δυνάμεων όπως τους έχει χαρακτηρίσει η πολιτική ελίτ της χώρας, δίνουν μια καθημερινή μάχη μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αθόρυβα και αδιαμαρτύρητα. Γιατί πιστέψτε με, έχουν πολλούς λόγους να διαμαρτυρηθούν.

Οι περικοπές που έχουν γίνει στις αμυντικές δαπάνες, αλλά και στα εισοδήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, σε συνδυασμό με τις ελλείψεις, την αδυναμία απόκτησης νέων συστημάτων ή έστω την επαρκή συντήρηση και εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων, θα μπορούσαν να είχαν τινάξει το σύστημα κυριολεκτικά στον αέρα... Το σύστημα υπάρχει, ζει και αναπνέει χάρη στις προσπάθειες των στελεχών ΟΛΩΝ των βαθμίδων. Με προβλήματα, με (αφάνταστες) δυσκολίες αλλά υπάρχει!

Σκεφτείτε πως είναι άνθρωποι που καθημερινά κινδυνεύουν, ρισκάρουν, ακροβατούν και παίζουν με όρια που οι υπόλοιποι δεν τα έχουμε καν φανταστεί! Πολλές φορές, η αυταπάρνησή τους "εξαργυρώνεται" με θυσίες, με αίμα και την γαλανόλευκη να σκεπάζει το - άδειο σε κάποιες περιπτώσεις - φέρετρο. Ασυνήθιστο για τους περισσότερους εργαζόμενους στο δημόσιο έτσι;

Ποιος άλλος κλάδος θα είχε να λύσει αυτή την δύσκολη εξίσωση και δεν θα είχε παραδοθεί; Ποιος άλλος κλάδος δεν θα είχε "κατεβάσει" τους διακόπτες ως μέσο πίεσης για να μην χάσει δικαιώματα και κατακτήσεις...; Όλοι οι άλλοι ΠΛΗΝ των Ενόπλων Δυνάμεων!

Γι' αυτό αξίζουν τον σεβασμό μας! Ποτέ άλλωστε δεν ζήτησαν κάτι παραπάνω...

*Ο Δημήτριος Καμπέρος (1883-1942) υπήρξε από τους πρωτοπόρους της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ελλάδα.
Αρχικά ήταν αξιωματικός του πυροβολικού και ήταν ένας από τους έξι Έλληνες αξιωματικούς που εστάλησαν για αεροπορική εκπαίδευση στην Γαλλία το 1911. Στις 13 Μαΐου 1912 πραγματοποιεί την πρώτη πτήση με στρατιωτικό αεροπλάνο στην Ελλάδα, ενώ τον Ιούνιο του ίδιου έτους αφού τροποποιήθηκε το αεροσκάφος του σε υδροπλάνο, έσπασε το τότε παγκόσμιο όριο ταχύτητας των 110 χιλιομέτρων την ώρα. Στις 11 Οκτωβρίου 1912 εκτέλεσε την πρώτη του αναγνωριστική αποστολή κατά την έναρξη του Α' Βαλκανικού Πολέμου. Με το πέρας του Α' Παγκοσμίου Πολέμου (1918) απασχολήθηκε ως εκπαιδευτής νέων αεροπόρων και για ένα διάστημα διατέλεσε διοικητής της Σχολής Ικάρων. Πέθανε από κακουχίες και ασιτία την περίοδο της Κατοχής...

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 05 Ιουλίου 2014 10:33