Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016 11:28

ΠΥΡΙΝΟΣ ΠΕΛΕΚΥΣ 2016Α: Άσκηση αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς από τη ΛΕΦΕΔ

 Οι ενέργειες του τμήματος ήταν ακριβώς αυτές που θα γίνουν σε περίπτωση πραγματικού συμβάντος και αποτελούν ΒΟΕ για τα μέλη της ΛΕΦΕΔ. Οι ενέργειες του τμήματος ήταν ακριβώς αυτές που θα γίνουν σε περίπτωση πραγματικού συμβάντος και αποτελούν ΒΟΕ για τα μέλη της ΛΕΦΕΔ.

Την Τετάρτη 6/7 εκτελέστηκε άσκηση ετοιμότητας για περίπτωση δασικής πυρκαγιάς εντός του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου για τα νέα μέλη της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων.

Αφού έγινε η σχετική εκπαίδευση και σε συνέχεια της θεωρητικής εκπαίδευσης που έλαβε χώρα την προηγούμενη Τετάρτη στα γραφεία μας, ξεκίνησε το κομμάτι της άσκησης σε ότι είχαν διδαχθεί. Οι ενέργειες του τμήματος ήταν ακριβώς αυτές που θα γίνουν σε περίπτωση πραγματικού συμβάντος και αποτελούν ΒΟΕ για τα μέλη μας.

Αυτές σε γενικές γραμμές αφορούν την άφιξη του εθελοντή με τον ατομικό του για πυρκαγιά, εξοπλισμό σε προκαθορισμένο σημείο κοντά στο συμβάν όπου οργανώνεται χώρος υποδοχής και σταθμός διοίκησης. Στην συνέχεια γίνεται ο εφοδιασμός με ομαδικά υλικά και εργαλεία και κατόπιν ανά ομάδες τριών έως πέντε ανδρών προωθούνται πεζοί στο σημείο ή σημεία αφού πάρει πρώτα ο επικεφαλής τις απαραίτητες πληροφορίες και διαταγές με σκοπό να συνδράμουν το Πυροσβεστικό Σώμα στο έργο του ΠΑΝΤΑ και ΜΟΝΟ κάτω από τις εντολές της υπηρεσίας.

Επιτυγχάνεται έτσι η έγκαιρη και συνεχής ροή εθελοντών στο συμβάν χωρίς συνωστισμό και με απόλυτη τάξη. Δοκιμάστηκαν και χρησιμοποιήθηκαν όλα τα υλικά και εργαλεία που διαθέτει η λέσχη και πάνω απ' όλα η θέληση, οι γνώσεις και η πειθαρχεία του προσωπικού.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter