Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013 00:44

Περηφάνια για τους εφέδρους της ΛΕΦΕΔ – Φωτογραφίες και βίντεο από την Cambrian Patrol 2013

Η τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε η ΛΕΦΕΔ στην συγκεκριμένη άσκηση και η επανάληψη της αντίστοιχης επιτυχίας του 2011, γέμισε με περηφάνια όσους παρακολουθούν από κοντά τις δραστηριότητες της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων. Η τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε η ΛΕΦΕΔ στην συγκεκριμένη άσκηση και η επανάληψη της αντίστοιχης επιτυχίας του 2011, γέμισε με περηφάνια όσους παρακολουθούν από κοντά τις δραστηριότητες της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων.
Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Οι πρώτες εικόνες από την τεράστια προσπάθεια της Ομάδας Αναγνωρίσεως της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο, λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση της άσκησης του Βρετανικού στρατού με την επωνυμία Cambrian Patrol 2013, κατά τη διάρκεια της οποίας τα μέλη της ΛΕΦΕΔ απέδειξαν για μια ακόμα φορά το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και ετοιμότητας της ελληνικής Εφεδρείας.

Η τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε η ΛΕΦΕΔ στην συγκεκριμένη άσκηση και η επανάληψη της αντίστοιχης επιτυχίας του 2011, γέμισε με περηφάνια όσους παρακολουθούν από κοντά τις δραστηριότητες της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ αποδείχθηκε πως με τη σωστή εκπαίδευση και την κατάλληλη προετοιμασία, οι Έλληνες Έφεδροι είναι σε θέση να ανταποκριθούν ακόμα και στις πλέον δύσκολες απαιτήσεις.

Με τη σωστή εκπαίδευση και την κατάλληλη προετοιμασία, οι Έλληνες Έφεδροι είναι σε θέση να ανταποκριθούν ακόμα και στις πλέον δύσκολες απαιτήσεις.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης Cambrian Patrol 2013, τα μέλη της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, ανταποκρίθηκαν στο απαιτητικό σενάριο το οποίο περιελάμβανε -μεταξύ άλλων- πλήθος αποστολών όπως: Πορείες με πλήρη φόρτο, πρώτες βοήθειες στο πεδίο της μάχης, διάβαση υδάτινου κωλύματος, ικανότητα στη χρήση του φορητού οπλισμού και σωστή εκτέλεση των τακτικών περιπόλων.

Τα μέλη της Ομάδας Αναγνωρίσεως της ΛΕΦΕΔ, μαζί με Γάλλους αλεξιπτωτιστές.

Ενώ η άσκηση Cambrian Patrol 2013 είδε εννέα συνολικά περιπολίες να αποσπούν το πρώτο βραβείο, ο αριθμός των αποσύρσεων απέδειξε το πόσο δύσκολη ήταν η άσκηση, με σχεδόν το ένα πέμπτο όλων των ομάδων που ξεκίνησαν, να μην καταφέρνει τελικά να ολοκληρώσει την αποστολή.
Στον φετινό διαγωνισμό, ο οποίος είναι ανοικτός σε ομάδες των στρατευμάτων από όλο τον κόσμο, αλλά και εγχώριες ομάδες συμμετείχαν 55 τακτικές περιπολίες του στρατού, 12 ομάδες εφέδρων και 16 ομάδες από Πανεπιστήμια που ειδικεύονται στην στρατιωτική εκπαίδευση.
Συγκεκριμένα, συμμετείχαν ομάδες από τη Νορβηγία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ουκρανία, το Πακιστάν, την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Δανία, τον Καναδά, την Αλβανία, την Ολλανδία, την Ιρλανδία, την Ινδία, την Αυστραλία, την Εσθονία, την Πολωνία, την Ελλάδα και την Γαλλία, οι οποίες ήρθαν αντιμέτωπες με τις σκληρές και απαιτητικές συνθήκες της Cambrian Patrol 2013.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για την Άμυνα και την Ασφάλεια!