Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 16:43

Cambrian Patrol 2018: Το μήνυμα Κωσταράκου μετά από τη μεγάλη διάκριση της ΛΕΦΕΔ!

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το μήνυμα που στέλνει ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε. Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, με αφορμή την μεγάλη επιτυχία της ΛΕΦΕΔ, ο οποίος τονίζει την ανάγκη ενίσχυσης του θεσμού της Εφεδρείας από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το μήνυμα που στέλνει ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε. Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, με αφορμή την μεγάλη επιτυχία της ΛΕΦΕΔ, ο οποίος τονίζει την ανάγκη ενίσχυσης του θεσμού της Εφεδρείας από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Υπερήφανους όλους τους Έλληνες έκανε για μία ακόμα φορά η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς η Ομάδα Αναγνωρίσεως της ΛΕΦΕΔ, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην διεθνή άσκηση του Βρετανικού Στρατού με την κωδική ονομασία "Cambrian Patrol 2018", η οποία πραγματοποιείται από 12 έως 21 Οκτωβρίου στην Ουαλία.

Τα μέλη της ΛΕΦΕΔ, απέδειξαν γι' ακόμα μία φορά το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης των Ελλήνων Εφέδρων, οι οποίοι ξεχώρισαν ανάμεσα σε μόνιμα στελέχη των άλλων χωρών που συμμετείχαν, ενώ υψηλό ήταν και φέτος το ποσοστό των εγκαταλείψεων, δείγμα της δυσκολίας και του ρεαλισμού που δίκαια έχει κατατάξει το Cambrian Patrol ως τη δυσκολότερη στρατιωτική άσκηση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το μήνυμα που στέλνει - κοινοποιώντας το θέμα του defenceline.gr - ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε. Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, με αφορμή την μεγάλη επιτυχία της ΛΕΦΕΔ, ο οποίος τονίζει την ανάγκη ενίσχυσης του θεσμού της Εφεδρείας από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο facebook έγραψε:

«Συγχαρητήρια στους οκτώ λεβέντες εφέδρους της Ομάδα Αναγνωρίσεως της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ) που κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στην διεθνή άσκηση του Βρετανικού Στρατού με την κωδική ονομασία "Cambrian Patrol 2018", η οποία πραγματοποιήθηκε από 12 έως 21 Οκτωβρίου στην Ουαλία. Και μόνο η συμμετοχή και ο τερματισμός σε μια τέτοια ασκηση με τις προδιαγραφές του Βρετανικού Στρατού θα μας έκανε υπερήφανους. Η διάκριση και το μετάλλιο αποδεικνύουν την αξία τους και τη λεβεντιά τους. Μπραβο στη ΛΕΦΕΔ λοιπόν και στον Πρόεδρο της Έφεδρο Ταγματάρχη Σιδηροπουλο Ι. Κάποτε θα πρέπει ίσως να αναθεωρήσουμε την πολιτική των ΕΔ απέναντι στις Λέσχες και τις διοργανώσεις των εφέδρων. Κρατάνε ζωντανό το μαχητικό πνεύμα της κοινωνίας μας και αποτελούν ένα σημαντικό πολλαπλασιαστή ισχύος και ηθικού. Πρέπει όλα αυτά να τα ξαναδούμε. Και να ξέρετε ότι περιμένουμε και άλλες διακρίσεις. Γιατί είμαστε λίγοι και πρέπει να είμαστε οι καλύτεροι».

Αξίζει να σημειωθεί πως εξαιρετική ήταν και παρουσία των ανδρών της 33 Μοίρας Καταδρομών της Εθνικής Φρουράς, καθώς η Κύπρος συμμετείχε για πρώτη φορά στον συγκεκριμένο αγώνα. Οι Κύπριοι Καταδρομείς, κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο!

 Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 17:15