Σάββατο, 29 Ιουλίου 2023 15:55

Η ΛΕΦΕΔ Αττικής επιχείρησε στις πυρκαγιές Λαυρίου και Μάνδρας

Η εβδομάδα 17 με 23 Ιουλίου 2023 ήταν αρκετά απαιτητική για τα μέλη της ΛΕΦΕΔ Αττικής καθώς η Αττική δοκιμάστηκε (και συνεχίζει) από ακραίες θερμοκρασίες αλλά και καταστροφικές πυρκαγιές. Η εβδομάδα 17 με 23 Ιουλίου 2023 ήταν αρκετά απαιτητική για τα μέλη της ΛΕΦΕΔ Αττικής καθώς η Αττική δοκιμάστηκε (και συνεχίζει) από ακραίες θερμοκρασίες αλλά και καταστροφικές πυρκαγιές.

Η εβδομάδα 17 με 23 Ιουλίου 2023 ήταν αρκετά απαιτητική για τα μέλη της ΛΕΦΕΔ Αττικής καθώς η Αττική δοκιμάστηκε (και συνεχίζει) από ακραίες θερμοκρασίες αλλά και καταστροφικές πυρκαγιές.

Την Δευτέρα 17 Ιουλίου, ύστερα από κλήση που έλαβε η Λέσχη από τους αρμόδιους φορείς, 10 μελής πιστοποιημένη ομάδα μετέβει στην πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στο Δήμο Λαυρεωτικής.

foties attiki 2023 8

Συγκεκριμένα τα μέλη της ΛΕΦΕΔ Αττικής μαζί με 2 μέλη του Ινστιτούτου Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών (ΙΔΑΦΚ), και 1 υδροφόρα του Δήμου Κορυδαλλού, συνέδραμαν στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής ώστε να κατασβησθούν μικροεστίες στην περιοχή Σακκά του Δήμου Λαυρεωτικής.

foties attiki 2023 1

Την Τρίτη 18 Ιουλίου, συνεχίστηκε η επιχείρηση των μελών της Λέσχης καθώς ύστερα από κλήση που έλαβε από τους αρμόδιους φορείς, 10μελής πιστοποιημένη ομάδα, μαζί με 2 μέλη του Ινστιτούτου Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών (ΙΔΑΦΚ), μετέβη στην περιοχή Νέα Ζωή Μάνδρας όπου υπό τις καθοδηγίες του Διοικητή του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), συνέδραμε μαζί με το όχημα Λ 40 της Π.Υ. Πατρών για την κατάσβεση μικροεστιών σε ελαιώνες που βρίσκονταν δίπλα σε κατοικημένα σπίτια.

foties attiki 2023 15

Τις επόμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν πυρασφάλειες από τα μέλη της ΛΕΦΕΔ Αττικής ύστερα από οδηγίες της Αντιπεριφέρειας Δυτικού Τομέα Αθηνών και του 10ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, στο Ποικίλο Όρος όπου και είναι ο Τομέας Ευθύνης μας.

Όλα τα μέλη που επιχείρησαν έφεραν μαζί τους Μέσα Ατομικής Προστασίας (μάσκες, γάντια) και όλα τα πιστοποιημένα μέλη έφεραν επιπλέον αντιπυρικές στολές, κράνη δασοπυρόσβεσης και επινώτιους.

foties attiki 2023 17

Ευχόμαστε όλες οι ενεργές εστίες να κατασβεσθούν πλήρως το  δυνατόν, να μην υπάρξουν νέα ενεργά μέτωπα, αλλά και να υπάρξουν, η ΛΕΦΕΔ Αττικής θα είναι εκεί να συνδράμει όπου και όταν της ζητηθεί.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook - ακολουθείστε μας στο twitter και στο linkedin