Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020
Write on Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Κατέπλευσε σήμερα -μετά την εκτέλεση δοκιμαστικού πλου- στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας / Αμφιάλη η Νο6 πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού, η ΤΠΚ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ.

"Το Πολεμικό Ναυτικό έχει κάθε λόγο να επιχαίρει διότι επιλύεται ένα χρόνιο πρόβλημά του και παραλαμβάνει ένα καράβι (την πυραυλάκατο «6») που έχει απόλυτη ανάγκη αυτή την ώρα και βλέπει πλέον ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για να παραλάβει και το τελευταίο", ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας χθες στην κοινοβουλευτική επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών επί του νομοσχεδίου «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ του υπουργείου Άμυνας του Κράτους του Ισραήλ και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας για την προμήθεια Εξοπλισμού και Υπηρεσιών".

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΝ, "η τελετή ένταξης του ΤΠΚ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ στο Πολεμικό Ναυτικό προγραμματίζεται εντός του μηνός Ιουλίου. Οι εργασίες ολοκλήρωσης επιμέρους συστημάτων πρόκειται να αναληφθούν από το Πολεμικό Ναυτικό προκειμένου το πλοίο να αποδοθεί στη συνέχεια στο Αρχηγείο Στόλου για πλήρη επιχειρησιακή ένταξη", καταλήγει η ανακοίνωση.