Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020
Write on Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020 Κατηγορία ΛΕΦΕΔ

Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ) τιμώντας όλους όσους πριν από 46 χρόνια πολέμησαν κατά την εισβολή των βαρβάρων στην Κύπρο από Σάββατο 18 έως Κυριακή 19 Ιουλίου βρέθηκε σε περιοχή του Έβρου για να ασκηθεί σε τακτικές μάχης, στα πλαίσια του σχολείου ηγητόρων μικρών κλιμακίων.

Μεταξύ των συμμετεχόντων, ήταν και ο Εθνοφύλακας Χαράλαμπος Αλατζιάς, γιατρός στο επάγγελμα, ο οποίος μετά το τέλος της άσκησης μετέφερε τις εντυπώσεις του.

111358374 10215810496126436 337883765625525609 n

Έγραψε λοιπόν τα εξής:

"Συνάσκηση με τη ΛΕΦΕΔ, την οποία είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στην περιοχή του Σουφλίου στο πρώην στρατόπεδο της Λυκόφης, στα πλαίσια της ετήσιας άσκησής τους που διοργανώνουν προς τιμήν των μαχητών της Κύπρου κατά τον πόλεμο με τους Τούρκους το 1974.

Μοναδική εμπειρία... Ανάμεσα σε ανθρώπους με άψογη στρατιωτική πειθαρχία, οι οποίοι ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν, πως το κάνουν και γιατί το κάνουν... Η άσκηση περιελάμβανε τακτικές μάχης, με άψογο σχεδιασμό, απολογισμό και επανάληψη...ο ιδρώτας πολύς, το μυαλό να δουλεύει στο κόκκινο, το μυϊκό σύστημα να υπερ-λειτουργεί... Αισθάνεσαι την αδρεναλίνη να κατακλύζει το σώμα σου και να κοκκινίζει την όρασή σου, αντιλαμβάνεσαι μερικές φορές ότι και οι μικρο-κινήσεις σου σε εγκαταλείπουν, ακούς ενίοτε μόνο το σφυγμό σου και νιώθεις τη θερμή σου ανάσα...

Προσπαθείς να τα καταπολεμήσεις όλα αυτά μαζί με την απειλή που έρχεται από μακρυά και μερικές φορές σε αγγίζει... Βλέπεις τα όριά σου, τις αντοχές σου και τι μπορείς να κάνεις ώστε αυτά να τα επιμηκύνεις, νιώθεις το ξαφνικό και συνάμα τον φόβο, προσπαθείς να προβλέψεις το απρόσμενο και ψάχνεις για κάθε αστάθμητο παράγοντα, που ίσως σε οδηγήσει στην ολική καταστροφή, ώστε να τον αποφύγεις... μαθαίνεις τον τρόπο να γίνεσαι "σκιά", αντιλαμβάνεσαι την αξία του σωστού εξοπλισμού και της προσαρμογής του επάνω σου και πάνω απ' όλα εμπεδώνεις την ευθύνη τού να διοικείς καθώς και την πειθαρχία που πρέπει να επιδεικνύεις όταν διοικείσαι ώστε να παραμείνουμε όλοι ζωντανοί μέσα σε αντίξοες και ακραίες συνθήκες...

109916428 10215810492526346 684709898696866393 n

Αντιλαμβάνεσαι την έννοια της ομάδας και πόσο σημαντικό είναι να παραμένει συμπαγής, γνωρίζεις και αντιλαμβάνεσαι πως τις μάχες τις καθορίζουν και τις κερδίζουν τα μικρά τμήματα... Πως τα πολλά μυαλά είναι καλύτερα από το ένα αρκεί να μάθεις τον τρόπο να τα ενώνεις όλα. Μαθαίνεις να επικοινωνείς, έστω και με ανθρώπους που συναντάς πρώτη φορά κι αυτό έχει να κάνει με την άψογη και υποδειγματική πειθαρχία τους, είναι ο τρόπος τους, είναι η επιλογή τους, είναι η εκπαίδευσή τους και ότι αποφάσισαν να αποτελούν το ένα και συμπαγές.

Μέσα σε λίγη ώρα ενσωματώνεσαι και γίνεσαι ένα μ' αυτούς, εξάλλου δεν έχεις άλλη επιλογή και τελικά καταλαβαίνεις και αντιλαμβάνεσαι πολλά πράγματα που αγνοούσες, τόσο για τον εαυτό σου και για τα όριά σου, όσο και για την αξία των συμμαχητών σου και τι σημαίνει ο ένας να καλύπτει τον άλλον ώστε να παραμείνουμε ζωντανοί και να γίνουμε ο εφιάλτης των εχθρών, πολύ δε περισσότερο αντιλαμβάνεσαι πράγματα για τις τακτικές μάχης, την κίνηση και την δύναμη που έχει το άρρηκτο και συμπαγές...

Το πατριωτικό σου συναίσθημα τονώνεται και δυναμώνει... γιατί βρίσκεσαι ανάμεσα σε "αδέλφια εν όπλοις"!!!

Βλέποντας, νιώθοντας και βιώνοντας αυτές τις στιγμές μ' αυτούς τους καθημερινούς ανθρώπους που κάνουν αυτό που κάνουν από αγάπη προς την Πατρίδα και είναι έτοιμοι για τη στιγμή που αυτή θα απειληθεί σου έρχονται στο νου τα λόγια του Καζαντζάκη, "λίγες είναι οι ψυχές που κρατάν ετούτον τον κόσμο και δεν πέφτει...λίγες είναι, μα φτάνουν".
Εν κατακλείδι, ήταν μια ακόμη ευκαιρία ώστε να αντιληφθούμε την αξία της Εφεδρείας... Ένα Έθνος που έχει αποφασίσει να παραμείνει Έθνος και να επιβιώσει πρέπει να είναι ένα οπλισμένο Έθνος!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τη ΛΕΦΕΔ θα ήταν το λιγότερο, ένα μεγάλο Μπράβο για τον τρόπο τους, τις αρχές τους και την άψογη παρουσία τους στον στρατιωτικό και όχι μόνο τομέα θα ήταν ίσως το ελάχιστο!"

110157923 10215810490966307 2636335884753617641 n

Write on Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020 Κατηγορία ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

«Η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη» σχολίαζαν αρμόδιες πηγές του ΓΕΕΘΑ, με αφορμή πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, τις οποίες παρακολουθούν μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος: Θα κυριαρχήσουμε σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, αν και όποτε απαιτηθεί