Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014 18:49

Πτήση ΜΗ17: Βρέθηκαν τα μαύρα κουτιά του μοιραίου Boeing

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν στην διάθεση τους οι εμπειρογνώμονες, το αεροσκάφος χτυπήθηκε από πύραυλο εδάφους-αέρος «Μπουκ». Ρωσόφωνοι αυτονομιστές και Ουκρανοί αλληλοκατηγορούνται, για το ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν στην διάθεση τους οι εμπειρογνώμονες, το αεροσκάφος χτυπήθηκε από πύραυλο εδάφους-αέρος «Μπουκ». Ρωσόφωνοι αυτονομιστές και Ουκρανοί αλληλοκατηγορούνται, για το ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

Παγκόσμιο σοκ προκαλεί η κατάρριψη του αεροσκάφους ΜΗ17 των Μαλαισιανών αερογραμμών που εκτελούσε την πτήση Αμστερνταμ – Κουάλα Λουμπούρ. Το Boeing 777 κατέπεσε κοντά στην πόλη Σσκτάρσκ, στην περιοχή του Ντονέτσκ. Και οι 298 επιβαίνοντες είναι νεκροί. Μεταξύ αυτών 154 ήταν Ολλανδοί, 27 Αυστραλοί, 43 Μαλαισιανοί, 12 Ινδονήσιοι, 9 Βρετανοί.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν στην διάθεση τους οι εμπειρογνώμονες, το αεροσκάφος χτυπήθηκε από πύραυλο εδάφους-αέρος «Μπουκ». Ρωσόφωνοι αυτονομιστές και Ουκρανοί αλληλοκατηγορούνται, για το ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

Το μαύρο κουτί του μοιραίου αεροσκάφους και ο καταγραφέας πτήσης, εντοπίστηκαν και αποστέλλονται στη Μόσχα για ενδελεχή έρευνα, προκαλώντας όμως ερωτηματικά για το ποιος θα αναλάβει τη ευθύνη για την διαλεύκανση της υπόθεσης.
Οι φιλορώσοι αυτονομιστές διαβεβαίωσαν τους διεθνείς εμπειρογνώμονες , ότι θα σφραγίσουν την περιοχή του δυστυχήματος και θα επιτρέψουν την πρόσβαση των απεσταλμένων του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη.

ΠΗΓΗ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter