Κυριακή, 17 Αυγούστου 2014 16:04

Νέο ρεκόρ εκθετών στη διεθνή έκθεση του Farnborough

Την πρώτη μέρα, οι παραγγελίες και οι δεσμευτικές συμφωνίες άγγιξαν τα 41 δισεκατομμύρια δολάρια, που είναι τρεις φορές το ποσό που σημειώθηκε την πρώτη μέρα, στην προηγούμενη διοργάνωση. Την πρώτη μέρα, οι παραγγελίες και οι δεσμευτικές συμφωνίες άγγιξαν τα 41 δισεκατομμύρια δολάρια, που είναι τρεις φορές το ποσό που σημειώθηκε την πρώτη μέρα, στην προηγούμενη διοργάνωση.

Η 62η διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Αεροδιαστημικής στο Farnborough καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. 1500 εκθέτες συμμετέχουν φέτος, ξεπερνώντας κατά πολύ τον αριθμό εκθετών των προηγούμενων διοργανώσεων. Κυριάρχησαν οι εμπορικοί αντιπρόσωποι, ενώ ο τομέας της άμυνας είναι αρκετά υποτονικός.

«Η έκθεση φέτος ήταν λίγο υποτονική στο μέτωπο της άμυνας, σε σχέση με τα προηγούμενα 12 χρόνια, γιατί οι πόλεμοι μειώνονται. Δεν υπάρχουν σημαντικά πολεμικά νέα» επισημαίνει ο Κόλιν Κλαρκ, δημοσιογράφος εξειδικευμένος σε θέματα Άμυνας.

«Αλλά στον εμπορικό τομέα, οι δουλειές ανθίζουν. Την πρώτη μέρα, οι παραγγελίες και οι δεσμευτικές συμφωνίες άγγιξαν τα 41 δισεκατομμύρια δολάρια, που είναι τρεις φορές το ποσό που σημειώθηκε την πρώτη μέρα, στην προηγούμενη διοργάνωση» τόνισε ο απεσταλμένος του Euronews στο Farnborough, Πωλ ΜακΝτάουελ.

Μία από τις εταιρίες που επέστρεψαν στη φετινή διοργάνωση, μετά από απουσία από τις προηγούμενες δύο διοργανώσεις, είναι η Gulfstream, η οποία έχει εφοδιάσει με προεδρικά αεροσκάφη πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Η εταιρία διαβλέπει ότι υπάρχουν θετικές προοπτικές στην ευρωπαϊκή αγορά.

«Βλέπουμε ενθαρρυντικά σημάδια στην Ευρώπη. Είμαστε και πάλι εδώ. Υπάρχουν ενδείξεις ότι η αγορά είναι δυνατή. Σε πολλές αγορές, συμπεριλαμβανομένης και αυτής των Ηνωμένων Πολιτειών, όλα ήταν ανοδικά πριν από μερικά χρόνια. Τώρα βλέπουμε καλά σημάδια βελτίωσης τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες, όσο και στην Ευρώπη. Είμαστε γεμάτοι αισιοδοξία και χαρά. Έχουμε μπει δυναμικά στην αγορά και έχουμε πολλές δουλειές» υπογράμμισε ο Σκοτ Νιλ, αντιπρόεδρος Παγκόσμιων Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της Gulfstream.

Copyright © 2014 euronews

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter