Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2014 12:49

Αλβανοί έχουν εκπαιδευτεί για τρομοκρατία και ιερό πόλεμο στη Συρία!

Η Αλβανία δεν έχει αρνηθεί, ότι σε ορισμένες περιοχές υπάρχουν άνθρωποι που έχουν εκπαιδευτεί για τρομοκρατικές πράξεις! Η Αλβανία δεν έχει αρνηθεί, ότι σε ορισμένες περιοχές υπάρχουν άνθρωποι που έχουν εκπαιδευτεί για τρομοκρατικές πράξεις!

Η δήλωση του Αλβανού Υπουργού Εξωτερικών Ditmir Bushati, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου στα Τίρανα, έπειτα από την ολοκλήρωση συνάντησης με τον Καναδό ομόλογό του John Bernt, έχει προκαλέσει προβληματισμό και σε διεθνές επίπεδο. Σύμφωνα με τη δήλωση του Αλβανού Αξιωματούχου, "σε ορισμένες περιοχές της Αλβανίας υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί για τρομοκρατικές πράξεις και τζιχάντ στη Συρία". Όπως επεσήμανε ο Αλβανός Αξιωματούχος, ένα τέτοιο φαινόμενο, όπως και στο Κόσοβο, τροφοδοτείται -μεταξύ άλλων- σε μεγάλο βαθμό από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι αυτοί και τους ωθούν να πάνε στη Συρία.

"Η Αλβανία δεν έχει αρνηθεί, ότι σε ορισμένες περιοχές υπάρχουν άνθρωποι που έχουν εκπαιδευτεί για τρομοκρατικές πράξεις, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με τη θρησκευτική αρμονία, καθώς αυτό είναι μία από τις πολύτιμες αξίες που έχουμε. Ως εκ τούτου και η επίσκεψη του Πάπα αποσκοπεί στο να στηρίξει αυτή την αξία. Η Αλβανία εργάζεται με τις διεθνές αρχές για να απομονώσει το φαινόμενο αυτό και είναι σημαντικό αυτός ο 'πόλεμος' να συνδέεται με τη βελτίωση των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών. Είναι ένα φαινόμενο που δεν έχει επηρεάσει μόνο την Αλβανία" δήλωσε ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών. - ΠΗΓΗ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter