Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013 09:44

Νέες αποκαλύψεις για την τουρκική αμυντική έκθεση IDEF 2013

Πρόσθετα προγράμματα και στοιχεία από την τουρκική έκθεση αμυντικής βιομηχανίας IDEF 2013, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 7 και 10 Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη. Πρόσθετα προγράμματα και στοιχεία από την τουρκική έκθεση αμυντικής βιομηχανίας IDEF 2013, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 7 και 10 Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη.

Στο τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία που κυκλοφορεί την Πέμπτη 5 του μηνός, παρουσιάζονται πρόσθετα προγράμματα και στοιχεία από την τουρκική έκθεση αμυντικής βιομηχανίας IDEF 2013, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 7 και 10 Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη.

Στο τεύχος Ιουνίου 2013 η ΕΑ&Τ δημοσίευσε αποκλειστικό φωτορεπορτάζ από την τουρκική έκθεση (βλ. τ. 41, σελ. 68-79), αλλά παρά την έκταση 12 σελίδων του άρθρου, σημαντικές εξελίξεις και ειδήσεις παραλείφθηκαν, ενώ ορισμένες αξιολογήθηκαν πληρέστερα με την προσθήκη μεταγενέστερων πληροφοριών. Επανερχόμαστε λοιπόν στο τεύχος αυτό για να καλύψουμε ορισμένες ακόμη όψεις της τουρκικής έκθεσης, πάντοτε με αποκλειστικές φωτογραφίες.

Συγκεκριμένα καλύπτονται:
-Οι διευρυνόμενες φιλοδοξίες της ΤΑΙ για Μη-επανδρωμένα Συστήματα Αέρος (UAS). Περαιτέρω εξέλιξη του Anka, ελικόπτερο «UAS του Ναύτη» (GIHA) για το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, UAS Κρούσης (SIHA) και Εθνικό Μη-επανδρωμένο Αεροσκάφος Μάχης (NISU).
-Σύστημα Διαχείρισης χερσαίας Μάχης (BMS) Batur της Aselsan για το άρμα Altay.
-Σύστημα επιτήρησης FalconEye της Aselsan.
-Ναυτικό ραντάρ φασικής διάταξης ÇAFRAD της Aselsan.
-Επίγειος φορέας εκτόξευσης κατευθυνόμενων ρουκετών Cirit.
-Εγχώριος στροβιλωθητής Kale 3500 για το Βλήμα προσβολής Εξ Αποστάσεως (SOM).
-Λεπτομέρειες για τα βλήματα SOM-B1/B2.
-Karayel UAS της Vestel.
-ARI-T1 και Mini-UAS της Aselsan.
-Μη-επανδρωμένο Όχημα Εδάφους (UGV) Kaplan της Aselsan.

Αποκλειστικά στο τεύχος Σεπτεμβρίου της ΕΑ&Τ που κυκλοφορεί την Πέμπτη 5 του μηνός!