Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014 10:06

Βομβιστές αυτοκτονίας των Ταλιμπάν κρατούν 500 όμηρους σε σχολή στο Πακιστάν (ΒΙΝΤΕΟ)

Τουλάχιστον έξι είναι οι δράστες της επίθεσης, οι οποίοι φορώντας στρατιωτική στολή εισέβαλαν στο σχολείο και άνοιξαν πυρ, πρόσθεσε πηγή μέσα από το σχολείο. Τουλάχιστον έξι είναι οι δράστες της επίθεσης, οι οποίοι φορώντας στρατιωτική στολή εισέβαλαν στο σχολείο και άνοιξαν πυρ, πρόσθεσε πηγή μέσα από το σχολείο.

Bομβιστές αυτοκτονίας των Ταλιμπάν έκαναν επίθεση σήμερα το πρωί σε σχολείο όπου φοιτούν παιδιά στρατιωτικών και κρατούν ομήρους 500 σπουδαστές και δασκάλους, στην Πεσαβάρ, τη μεγαλύτερη πόλη του βορειοδυτικού Πακιστάν.

Πρόκειται για μια περιοχή που συγκλονίζεται εδώ και χρόνια από ισλαμιστική εξέγερση, σύμφωνα με αξιωματούχους του στρατού, της αστυνομίας και ανταρτών της περιοχής. Πέντε σπουδαστές είναι νεκροί και 40 τραυματίες, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό των νοσοκομειακών πηγών. Ασθενοφόρα μεταφέρουν τραυματισμένα παιδιά στο νοσοκομείο.

Άμεση ήταν η παρέμβαση του στρατού στο σημείο και ανταλλαγές πυρών σημειώθηκαν στο Army Public School. «Βρισκόμασταν έξω από το σχολείο όταν ξαφνικά άρχισε η ρίψη πυρών, με χάος να επικρατεί παντού ενώ ακούγονταν οι κραυγές των παιδιών και δασκάλων», δήλωσε ο Τζαμσέντ Χαν, οδηγός σχολικού.

Τουλάχιστον έξι είναι οι δράστες της επίθεσης, οι οποίοι φορώντας στρατιωτική στολή εισέβαλαν στο σχολείο και άνοιξαν πυρ, πρόσθεσε πηγή μέσα από το σχολείο.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε αμέσως μια οργάνωση πακιστανών Ταλιμπάν. «Οι βομβιστές αυτοκτονίας της οργάνωσής μας εισέβαλαν στο σχολείο, έχουν οδηγίες να μην βλάψουν τα παιδιά αλλά ότι ο στόχος ήταν το προσωπικό τους στρατού» δήλωσε ο Μουχάμαντ Ούμαρ Χορασάνι, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν. - ΠΗΓΗ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter