Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015 20:53

Έλληνας ο στρατιώτης που αφόπλισε τον Μαροκινό τρομοκράτη στην Γαλλία!

Μάλιστα ο Άλεξ είχε γυρίσει μόλις πριν από έναν μήνα από το Αφγανιστάν και στο τρένο βρισκόταν ως επιβάτης. «Ήταν οι διακοπές μου, η άδεια μου από το Αφγανιστάν» είπε. Μάλιστα ο Άλεξ είχε γυρίσει μόλις πριν από έναν μήνα από το Αφγανιστάν και στο τρένο βρισκόταν ως επιβάτης. «Ήταν οι διακοπές μου, η άδεια μου από το Αφγανιστάν» είπε.

Ελληνικής καταγωγής είναι ο ένας από τους δύο στρατιώτες που αφόπλισαν τον τρομοκράτη που επιτέθηκε με όπλο σε τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο από το Άμστερνταμ στο Παρίσι.

Πρόκειται για τον 22χρονο Αλεξ Σκαρλάτο από το Όρεγκον, ο οποίος υπηρετεί στην Αμερικανική Εθνοφρουρά και όπως δήλωσε, μαζί με τον Αμερικανό φίλο του Σπένσερ, κατέβαλαν κάθε προσπάθεια προκειμένου να αφοπλίσουν τον βαριά οπλισμένο Μαροκινό, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι ο Σπένσερ ήταν αυτός που κινδύνευσε περισσότερο. Μάλιστα ο Άλεξ είχε γυρίσει μόλις πριν από έναν μήνα από το Αφγανιστάν και στο τρένο βρισκόταν ως επιβάτης. «Ήταν οι διακοπές μου, η άδεια μου από το Αφγανιστάν» είπε.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε ότι θα δεχθεί τις επόμενες μέρες στα Ηλύσσια Πεδία τους επιβάτες που ακινητοποίησαν το δράστη, ενώ ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε τους δύο αμερικανούς «ήρωες».

«Ο πρόεδρος εξέφρασε την βαθιά ευγνωμοσύνη του για το κουράγιο και τη γρήγορη αντίδραση αρκετών επιβατών, ανάμεσά τους αμερικανών στρατιωτών, που ανιδιοτελώς εξουδετέρωσαν τον δράστη» ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του. «Είναι ξεκάθαρο ότι οι ηρωικές πράξεις τους μπορεί να εμπόδισαν μία μεγαλύτερη τραγωδία» σημείωσε. - ΠΗΓΗ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015 20:57