Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015 12:07

Ιράν: Για πρώτη φορά στη δημοσιότητα BINTEO από υπόγεια βάση βαλλιστικών βλημάτων

Ο πύραυλος Emad είναι σε θέση να πλήττει στόχους με υψηλό επίπεδο ακρίβειας και να επιτυγχάνει την ολική καταστροφή τους, σύμφωνα πάντα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA και τα όσα δήλωσε σε αυτό ο Hossein Dehghan, ο Ιρανός υπουργός Άμυνας. Ο πύραυλος Emad είναι σε θέση να πλήττει στόχους με υψηλό επίπεδο ακρίβειας και να επιτυγχάνει την ολική καταστροφή τους, σύμφωνα πάντα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA και τα όσα δήλωσε σε αυτό ο Hossein Dehghan, ο Ιρανός υπουργός Άμυνας.

Σε μια πρωτοφανή για τα δεδομένα της χώρας απόφαση προχώρησε η κυβέρνηση του Ιράν, επιτρέποντας στην κρατική τηλεόραση για να παρουσιάσει πλάνα από υπόγεια βάση πυραύλων. Η βάση βρίσκεται περίπου 500 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης ενώ ή προβολή των εικόνων από την υπόγεια βάση των Φρουρών της Επανάστασης ήρθε μόλις τρεις μέρες την με επιτυχία δοκιμή εκτόξευσης ενός νέου βαλλιστικού πυραύλου.

Ο πύραυλος Emad είναι σε θέση να πλήττει στόχους με υψηλό επίπεδο ακρίβειας και να επιτυγχάνει την ολική καταστροφή τους, σύμφωνα πάντα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA και τα όσα δήλωσε σε αυτό ο Hossein Dehghan, ο Ιρανός υπουργός Άμυνας.

Το δε βίντεο που προβλήθηκε με τα πλάνα από την ιρανικής βάση πυραύλων δείχνει μεγάλες σήραγγες γεμάτες πυραύλους, αλλά και αναρίθμητους Ιρανούς στρατιώτες. Η σήραγγα στην οποία εστιάζουν τα πλάνα της κρατικής τηλεόρασης είναι όμως μόνο μια από τις πολλές που υπάρχουν σε πολλές τέτοιες βάσεις σε όλο τη χώρα όπως εξήγησε και ο Amir Ali Hajizadeh, διοικητής του τμήματος αεροδιαστημικής του IRGC.

Όπως συμπλήρωσε οι βάσεις πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς του Ιράν είναι σε πλήρη ετοιμότητα και στο σύνολο τους τοποθετημένοι κάτω από πολύ ψηλά βουνά, στην περιφέρεια επαρχιών και πόλεων όλης της χώρας. Πηγή: Business Insider

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter