Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 21:53

Δεν παραβιάσαμε τον τουρκικό εναέριο χώρο ούτε μας προειδοποίησαν λέει ο Ρώσος πιλότος

Για τις ειδοποιήσεις, μάλιστα, που ισχυρίζεται η τουρκική πλευρά ότι απηύθυνε προς το πλήρωμα του μαχητικού, ο πιλότος ξεκαθαρίζει ότι «δεν προσαρμόσαμε σε κανένα σημείο την πορεία μας» και πως «εάν ήθελαν να μας προειδοποιήσουν θα μπορούσαν να έρθουν δίπλα μας». Για τις ειδοποιήσεις, μάλιστα, που ισχυρίζεται η τουρκική πλευρά ότι απηύθυνε προς το πλήρωμα του μαχητικού, ο πιλότος ξεκαθαρίζει ότι «δεν προσαρμόσαμε σε κανένα σημείο την πορεία μας» και πως «εάν ήθελαν να μας προειδοποιήσουν θα μπορούσαν να έρθουν δίπλα μας».

Δεν παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας το ρωσικό μαχητικό που κατερρίφθη χθες από την πολεμική αεροπορία της χώρας ανέφερε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Russiya 1 ο επιζών πιλότος ο οποίος μάλιστα επισήμανε ότι δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση είτε οπτική είτε ασύρματη.

«Είναι αδύνατο να παραβιάσαμε τον εναέριο χώρο ακόμα και για ένα δευτερόλεπτο», είπε ο Κονσταντίν Μουράχτιν και πρόσθεσε: «Πετούσαμε στα 6.000 πόδια σε πλήρως καθαρό ουρανό και είχε πλήρη έλεγχο της πορείας πτήσης μας σε όλη τη διάρκεια».

Για τις ειδοποιήσεις, μάλιστα, που ισχυρίζεται η τουρκική πλευρά ότι απηύθυνε προς το πλήρωμα του μαχητικού, ο πιλότος ξεκαθαρίζει ότι «δεν προσαρμόσαμε σε κανένα σημείο την πορεία μας» και πως «εάν ήθελαν να μας προειδοποιήσουν θα μπορούσαν να έρθουν δίπλα μας».

Αποκάλυψε ότι τα βλήματα χτύπησαν το μαχητικό στο πίσω μέρος του και από το πουθενά. «Δεν είχαμε καν χρόνο να κάνουμε ελιγμό για να τα αποφύγουμε», είπε. Ο πιλότος αναρρώνει στη ρωσική βάση της Λαττάκειας, στη βόρεια Συρία.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter