Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013 12:23

Νέες έρευνες για τα χημικά της Συρίας

Η ομάδα άρχισε την Πέμπτη τις εργασίες της, οι οποίες συνίστανται στην πραγματοποίηση ερευνών σχετικά με 7 τοποθεσίες στις οποίες φέρεται ότι έγιναν επιθέσεις με χημικά όπλα βάσει των πληροφοριών που έχει δώσει η αντιπολίτευση και το συριακό καθεστώς. Η ομάδα άρχισε την Πέμπτη τις εργασίες της, οι οποίες συνίστανται στην πραγματοποίηση ερευνών σχετικά με 7 τοποθεσίες στις οποίες φέρεται ότι έγιναν επιθέσεις με χημικά όπλα βάσει των πληροφοριών που έχει δώσει η αντιπολίτευση και το συριακό καθεστώς.

Οι ειδικοί του ΟΗΕ που πραγματοποιούν έρευνα στην Συρία στις τοποθεσίες όπου φέρεται ότι έχουν διαπραχθεί επιθέσεις με χημικά όπλα, αναχώρησαν σήμερα από το ξενοδοχείο τους για μια νέα αποστολή, σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου. Οι επιθεωρητές, οι οποίοι έφτασαν την Τετάρτη στην συριακή πρωτεύουσα κατά την δεύτερη επίσκεψή τους σε δύο μήνες στην χώρα με στόχο να αποσαφηνιστεί αν χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα σε πολλούς τομείς της Συρίας, αναχώρησαν με τέσσερα οχήματα του ΟΗΕ προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η ομάδα αυτή άρχισε την Πέμπτη τις εργασίες της, οι οποίες συνίστανται στην πραγματοποίηση ερευνών σχετικά με 7 τοποθεσίες στις οποίες φέρεται ότι έγιναν επιθέσεις με χημικά όπλα βάσει των πληροφοριών που έχει δώσει η αντιπολίτευση και το συριακό καθεστώς. Τρεις από αυτές τις τοποθεσίες βρίσκονται κοντά στην πρωτεύουσα: Μπαχαριγέ, κοντά στην Δαμασκό (22 Αυγούστου), Τζόμπαρ, συνοικία βορειοδυτικά της Δαμασκού (24 Αυγούστου) και Ασραφιέ Σαχνάγια, στην επαρχία της Δαμασκού (25 Αυγούστου), ενώ οι άλλες βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Κατά την τρέχουσα αποστολή τους, οι επιθεωρητές του ΟΗΕ έχουν ήδη συγκεντρώσει πολλά έγγραφα και δείγματα και έχουν πραγματοποιήσει πολλές συνεντεύξεις, διευκρίνιζε την Παρασκευή ο ΟΗΕ σε ανακοίνωσή του, στην οποία προσέθετε ότι οι ειδικοί αναμένεται να ολοκληρώσουν την εργασία τους την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ