Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2017 12:52

Το USS Nimitz στον Περσικο

H ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου USS Nimitz καταδεικνύει τις δυνατότητες κινητικότητας, ευελιξίας και προβολής ισχύος της παγκόσμιας δύναμης του Ναυτικού των ΗΠΑ. H ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου USS Nimitz καταδεικνύει τις δυνατότητες κινητικότητας, ευελιξίας και προβολής ισχύος της παγκόσμιας δύναμης του Ναυτικού των ΗΠΑ.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Αντωνάκης

Η ομάδα μάχης αεροπλανοφόρου Nimitz Carrier Strike (CSG) πραγματοποιεί αποστολές κρούσης από τον Περσικό Κόλπο για την υποστήριξη επιχείρησης Inherent Resolve.

Το πρώτο αεροσκάφος που ξεκίνησε από το USS Nimitz (CVN 68) ήταν ένα F / A-18E Super Hornet που ανηκει στην VFA-147 Argonauts . H πτέρυγα μάχης αεροπλανοφόρου CVW-11εκτος από την VFA-147 Argonauts αποτελείται από την VFA-154 Black Knights , την VFA-146 Blue Diamonts, την VMFA-323 Death Rattlers του Σώματος των Πεζοναυτών, την VAW-121 Bluetails, την VAQ-142 Grey Wolves, την HSC-8 Εightballers, την HSM-75 Wolfpack καθως και απόσπασμα της VRC-30 Providers με αεροσκάφη C-2 Greyhound.

170601 N BR087 067

H ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου USS Nimitz καταδεικνύει τις δυνατότητες κινητικότητας, ευελιξίας και προβολής ισχύος της παγκόσμιας δύναμης του Ναυτικού των ΗΠΑ. Αποτρέπει επίσης τους πιθανούς αντιπάλους, ανταποκρίνεται σε ανθρωπιστικές κρίσεις, καθησυχάζει τους εταίρους και ενισχύει την ασφάλεια.

170331 N DA275 002

Η δραστηριοποίηση της ομάδας μάχης του USS Nimitz στην περιοχή ευθύνης του 5ου Στόλου των ΗΠΑ υποστηρίζει την επιχείρηση Inherent Resolve και σηματοδοτεί τη συνεχιζόμενη δέσμευση για καταστροφή του ISIS. Εκτός από τις αποστολές κατά του ISIS, η ομάδα πλοίων και μάχης διεξάγει επιχειρήσεις θαλάσσιας ασφάλειας για να καθησυχάσει τους συμμάχους και τους εταίρους, για να διατηρήσει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας και να διατηρήσει την ελεύθερη ροή του εμπορίου.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2017 12:57