Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022 19:32

Ουκρανία: Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ρώσοι κατέλαβαν το Τσερνόμπιλ

«Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής προσπαθούν να καταλάβουν το Τσερνόμπιλ. Οι ουκρανικές δυνάμεις θυσιάζουν τη ζωή τους για να μην επαναληφθεί η τραγωδία του 1986», έγραφε νωρίτερα ο Ζελένσκι στο Twitter «Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής προσπαθούν να καταλάβουν το Τσερνόμπιλ. Οι ουκρανικές δυνάμεις θυσιάζουν τη ζωή τους για να μην επαναληφθεί η τραγωδία του 1986», έγραφε νωρίτερα ο Ζελένσκι στο Twitter

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο του πυρηνικού σταθμού του Τσερνομπίλ στην Ουκρανία. Νωρίτερα όπως μετέδωσε το CNN ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι έγραψε στο Twitter ότι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας του πολεμούν για να αποτρέψουν τα ρωσικά στρατεύματα από το να καταλάβουν το πρώην πυρηνικό εργοστάσιο.

«Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής προσπαθούν να καταλάβουν το Τσερνόμπιλ. Οι ουκρανικές δυνάμεις θυσιάζουν τη ζωή τους για να μην επαναληφθεί η τραγωδία του 1986», έγραψε ο Ζελένσκι στο Twitter.

«Πρόκειται για κήρυξη πολέμου εναντίον ολόκληρης της Ευρώπης», πρόσθεσε. Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών επανέλαβε την προειδοποίηση του Ζελένσκι, γράφοντας στο Twitter ότι μια ρωσική επίθεση στην Ουκρανία θα μπορούσε να «προκαλέσει άλλη μια οικολογική καταστροφή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το defenceline.gr στο Τσερνομπίλ – Αυτοψία στο σημείο μηδέν του πυρηνικού ολοκαυτώματος

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022 19:45