Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2022 21:13

Πύραυλοι έπεσαν στην Πολωνία - Επικίνδυνη κλιμάκωση

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι, συγκάλεσε επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στη Βαρσοβία. Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι, συγκάλεσε επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στη Βαρσοβία.

Νέες διαστάσεις απειλεί να λάβει ο πόλεμος της Ουκρανίας μετά το σημερινό σφυροκόπημα από το ρωσικό στρατό. Υπάρχουν πληροφορίες ότι δύο πύραυλοι, πιθανώς ρωσικοί, έχουν χτυπήσει πολωνικό έδαφος, πολύ κοντά στα σύνορα με την Λβιβ στη δυτική Ουκρανία ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες υπάρχουν δυο νεκροί.

Ανώτερος αξιωματούχος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ανέφερε, σύμφωνα με το Associated Press, ότι ρωσικοί πύραυλοι πέρασαν στην Πολωνία, μέλος του ΝΑΤΟ, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους.

Kατά το Reuters, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε έκρηξη στο Przewodów, ένα χωριό στην ανατολική Πολωνία κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, δήλωσαν πυροσβέστες. «Οι πυροσβέστες βρίσκονται επί τόπου, δεν είναι σαφές τι έχει συνέβη», δήλωσε αξιωματικός υπηρεσίας σε κοντινό φυλάκιο των πυροσβεστών.

Το πολωνικό ραδιόφωνο ZET μετέδωσε νωρίτερα ότι δύο «αδέσποτοι» πύραυλοι χτύπησαν το Przewodów, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους. Eπίσης, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι, συγκάλεσε επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στη Βαρσοβία.

Σε αυτό το πλαίσιο θα μπορούσε να γίνει επίκληση του Άρθρου 5 της ΝΑΤΟ για την υποχρέωση βοήθειας σε μέλος που δέχεται επίθεση.

Επιπλέον το Visegrad24 αναφέρει ότι η πολωνική Πολεμική Αεροπορία κινητοποίησε μαχητικά αεροσκάφη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι 10 προτάσεις Ζελένσκι στους G20 για να υπάρξει ειρήνη

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook - ακολουθείστε μας στο twitter και στο linkedin

 
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022 01:17