Κυριακή, 14 Απριλίου 2024 01:24

Ισραήλ: Iron Dome, Πολεμική Αεροπορία και Ναυτικό αναχαιτίζουν την επίθεση του Ιράν

Το Ισραήλ αναμένει ότι το Ιράν ενδέχεται να εκτοξεύσει και άλλες επιθέσεις απόψε με νέα «κύματα» drones - καμικάζι, αλλά και ένα μπαράζ με βαλλιστικούς πυραύλους και κρουζ, το πρώτο κύμα «δεκάδων» εκ των οποίων έχουν ήδη εκτοξευθεί. Το Ισραήλ αναμένει ότι το Ιράν ενδέχεται να εκτοξεύσει και άλλες επιθέσεις απόψε με νέα «κύματα» drones - καμικάζι, αλλά και ένα μπαράζ με βαλλιστικούς πυραύλους και κρουζ, το πρώτο κύμα «δεκάδων» εκ των οποίων έχουν ήδη εκτοξευθεί.

Ενώ οι σειρήνες ηχούν στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ, καλώντας τον κόσμο στα καταφύγια, οι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας ετοιμάζονται να αποκρούσουν την επίθεση που έχει εξαπολύσει το Ιράν.

Οι IDF σκοπεύουν να αναχαιτίσουν ή και να καταρρίψουν τα περίπου 100 drones - καμικάζι, τα οποία πετούν σε πολύ χαμηλό ύψος κατευθυνόμενα προς το ισραηλινό έδαφος για να αποφύγουν τα ραντάρ.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό από το Ιράν ότι εκτόξευσε και δεκάδες πυραύλους κρουζ αλλά και βαλλιστικούς πυραύλους με στόχο το Ισραήλ.

Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας, υποναύαρχος Ντανιέλ Χαγκαρί, τόνισε ότι θα επιχειρήσουν να αποκρούσουν τις επιθέσεις σε διάφορα επίπεδα, όχι μόνο με το Iron Dome, αλλά και με αεροσκάφη και πολεμικά πλοία. «Έχουμε προετοιμαστεί εκ των προτέρων για διάφορα σενάρια. Προκειμένου να αναχαιτίσουμε αυτές τις εκτοξεύσεις, έχουμε τους κύκλους προστασίας τόσο από το ναυτικό όσο και από την αεροπορία σε διάφορα επίπεδα», ανέφερε.

Το Ισραήλ αναμένει ότι το Ιράν ενδέχεται να εκτοξεύσει και άλλες επιθέσεις απόψε με νέα «κύματα» drones - καμικάζι, αλλά και ένα μπαράζ με βαλλιστικούς πυραύλους και κρουζ, το πρώτο κύμα «δεκάδων» εκ των οποίων έχουν ήδη εκτοξευθεί.

Γι’ αυτό το λόγο επιτηρεί τις ιρανικές δυνάμεις - οι οποίες έχουν κινητοποιηθεί - για επιθέσεις και με άλλα μέσα, όπως ανέφερε εκπρόσωπος των IDF.

Το Ιράν απειλεί και άλλες χώρες

Στο μεταξύ, ο υπουργός Άμυνας του Ιράν, ταξίαρχος Μοχάμαντ Ρεζά Αστιάνι απειλεί ανοιχτά ότι η χώρα θα στοχεύσει οποιονδήποτε εμπλακεί με οποιονδήποτε τρόπο στη σύρραξη. Απόψε απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς οποιαδήποτε χώρα επιτρέψει στο Ισραήλ να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο ή το έδαφός του για να επιτεθεί στο Ιράν, λέγοντας ότι θα αντιμετωπίσει μια «αποφασιστική απάντηση» από το Ιράν.

«Οποιαδήποτε χώρα ανοίξει τον εναέριο χώρο ή το έδαφός της στο Ισραήλ για να επιτεθεί στο Ιράν θα λάβει την αποφασιστική μας απάντηση», μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο IRNA, επικαλούμενο τον Αστιάνι.

Πηγή: Times of Israel, Reuters

Διαβάστε επίσης: Ισραήλ: Ο Νετανιάχου συγκαλεί το πολεμικό συμβούλιο μετά την επίθεση του Ιράν

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook - ακολουθείστε μας στο twitter και στο linkedin

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 14 Απριλίου 2024 01:33