Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013 19:55

Έφυγε ο δημιουργός του θρυλικού ΑΚ-47 Μιχαήλ Καλάσνικοφ

Από τον περασμένο Μάιο ο Καλάσνικοφ αντιμετώπισε προβλήματα υγείας και νοσηλεύτηκε για δύο εβδομάδες στην καρδιολογική κλινική της Ιζέφσκ. Από τον περασμένο Μάιο ο Καλάσνικοφ αντιμετώπισε προβλήματα υγείας και νοσηλεύτηκε για δύο εβδομάδες στην καρδιολογική κλινική της Ιζέφσκ.

Ο 93χρονος δημιουργός του πιο "διάσημου" αυτόματου πυροβόλου όπλου στον κόσμο, του AK-47, γνωστού ως «Καλάσνικοφ» δεν υπάρχει πια. "Έφυγε" σε ηλικία 93 ετών. Από το περασμένο καλοκαίρι η υγεία του είχε δραματικά επιδεινωθεί. Ο γηραιός Μιχαήλ Καλάσνικοφ είχε μεταφερθεί τον Ιούνιο από την πόλη Ιζέφσκ, περίπου 1.000 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.

Ο Καλάσνικοφ εξακολουθούσε να εργάζεται έως τα 80 του χρόνια ως επικεφαλής σχεδιαστής στο εργοστάσιο Izhmash της πόλης όπου παρήχθη για πρώτη φορά το AK-47. Από τον περασμένο Μάιο ο Καλάσνικοφ αντιμετώπισε προβλήματα υγείας και νοσηλεύτηκε για δύο εβδομάδες στην καρδιολογική κλινική της Ιζέφσκ.

Το φημισμένο για την απλότητα και την αξιοπιστία του AK-47 άρχισε να παράγεται μεταπολεμικά, το 1947. Από τότε υπολογίζεται ότι περισσότερα από 100 εκατομμύρια όπλα βρίσκονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη. - ΠΗΓΗ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter