Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013 11:59

Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στο Ιράκ - 8.000 οι νεκροί μόνο το 2013

Η βία στο Ιράκ έχει φθάσει στα υψηλότερα επίπεδα μετά το σεχταριστικό πόλεμο του 2006-2007, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι. Η βία στο Ιράκ έχει φθάσει στα υψηλότερα επίπεδα μετά το σεχταριστικό πόλεμο του 2006-2007, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι.

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Ιράκ, περιλαμβανομένου και ενός υψηλόβαθμου αξιωματικού σε βομβιστική επίθεση στη Μοσούλη, στο βόρειο τμήμα της χώρας, δήλωσαν αστυνομικές και ιατρικές πηγές. Η βία στο Ιράκ έχει φθάσει στα υψηλότερα επίπεδα μετά το σεχταριστικό πόλεμο του 2006-2007, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι. 

Βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε τουλάχιστον οκτώ στρατιώτες, μεταξύ των οποίων και έναν ταξίαρχο και άλλους τρεις αξιωματικούς, όταν ανατινάχθηκε δίπλα στην αυτοκινητοπομπή τους στο ανατολικό τμήμα της Μοσούλης, δήλωσαν αστυνομικές και ιατρικές πηγές.
Τουλάχιστον τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν και δέκα άλλοι τραυματίστηκαν όταν ένοπλοι επιτέθηκαν σε ένα στρατώνα στην πόλη Γκάρμα, 30 χλμ. βορειοδυτικά της Βαγδάτης, ανακοίνωσαν η αστυνομία και γιατροί.

Τέσσερα μέλη της φιλοκυβερνητικής σουνιτικής πολιτοφυλακής Σάχουα σκοτώθηκαν στη δυτική Βαγδάτη, όταν ένοπλοι επιτέθηκαν στα σημεία ελέγχου τους στην περιοχή Αμπού Γκράιμπ, ανακοίνωσαν η αστυνομία και γιατροί. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν από βομβιστική επίθεση σε μια άλλη περιοχή της δυτικής Βαγδάτης.

Μαχητές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους τους τελευταίους μήνες εναντίον της υπό σιιτική ηγεσία κυβέρνησης του Νούρι αλ-Μάλικι και οποιουδήποτε θεωρούν πως την υποστηρίζει.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter