Τετάρτη, 07 Μαΐου 2014 12:47

Ενίσχυση Ρωσικου Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και Προβολή Ισχύος στη Μεσόγειο

Νέες μονάδες αεράμυνας και θαλάσσιες μονάδες πεζικού θα μπορούσαν επίσης να αναπτυχθούν στις βάσεις του ρωσικού Στόλου στη Σεβαστούπολη και την Κριμαία. Νέες μονάδες αεράμυνας και θαλάσσιες μονάδες πεζικού θα μπορούσαν επίσης να αναπτυχθούν στις βάσεις του ρωσικού Στόλου στη Σεβαστούπολη και την Κριμαία.

Η Ρωσία ενισχύει το Στόλο της Μαύρης Θάλασσας με νέα υποβρύχια και πολεμικά πλοία, ανήγγειλε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόϊγκου, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων «Ιντερφάξ», γεγονός που αυξάνει τις δυνατότητες της για αντιμετώπιση απειλών στην περιοχή αλλά και την προβολή ισχύος στη Μεσόγειο. " Νέα υποβρύχια θα ενταχθούν φέτος στον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας , καθώς και πλοία επιφανείας, νέας γενιάς. Όλο αυτό απαιτεί μεγάλη προσοχή από μέρους μας", πρόσθεσε.

Νέες μονάδες αεράμυνας και θαλάσσιες μονάδες πεζικού θα μπορούσαν επίσης να αναπτυχθούν στις βάσεις του ρωσικού Στόλου στη Σεβαστούπολη και την Κριμαία.

Ο Ρώσος υπουργός ανάφερε επίσης ότι ο Στόλος θα λάβει χρηματοδότηση 86,7 δισεκατομμύρια ρούβλια (2,43 δισ. δολ.) μέχρι το 2020. Στόλος, ο οποίος περιλαμβάνει περίπου 40 πολεμικά πλοία πρώτης γραμμής, θεωρείται ως εγγυητής των νότιων συνόρων της Ρωσίας αλλά και πλατφόρμα για προβολή ισχύος στη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο.

Η προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία από την Ουκρανία το Μάρτιο προκάλεσε τη χειρότερη κρίση Ανατολής-Δύσης από τον Ψυχρό Πόλεμο . Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η δράση της Ρωσίας για την Κριμαία ήταν εν μέρει μια απάντηση στην επέκταση του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη.

Η Ρωσία εξέφρασε επίσης το φόβο ότι η νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας θα μπορούσε να ακυρώσει τη μίσθωση που επιτρέπει ο στόλος να μείνει εκεί μέχρι το 2042.

Ως γνωστό η Δύση έχει επιβάλει κυρώσεις σε Ρώσους αξιωματούχους , επιχειρηματίες και εταιρείες ως απάντηση στην προσάρτηση της Κριμαίας. Η Ουάσιγκτον και το Βερολίνο έχουν απειλήσει με περισσότερες κυρώσεις εάν η Μόσχα προκαλέσει διαταράξεις στις προεδρικές εκλογές της Ουκρανίας που προγραμματίζονται για τις 25 Μαΐου. - Πηγή: http://strategy-cy.com 

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter