Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014 11:04

Αξιοκρατία στην Εθνική Φρουρά

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο της «Ημέρας Δημόσιας Διαβούλευσης», πρακτική που θεσμοθετήθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο και σύμφωνα με την οποία οι κρατικοί αξιωματούχοι διαβουλεύονται με την κοινωνία των πολιτών. Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο της «Ημέρας Δημόσιας Διαβούλευσης», πρακτική που θεσμοθετήθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο και σύμφωνα με την οποία οι κρατικοί αξιωματούχοι διαβουλεύονται με την κοινωνία των πολιτών.

Το Υπουργείο Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας διοργάνωσε χθες Δημόσια Διαβούλευση με θέμα «Αξιοκρατία στην Εθνική Φρουρά», στην Αίθουσα Σεμιναρίων, στο κτήριο του Γενικού Ελεγκτή, στη Λευκωσία (δίπλα από κτήριο ΠΑΣΥΔΥ).

Η θεματολογία για τη Δημόσια Διαβούλευση είχε επιλεγεί ενόψει των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει το Υπουργείο Άμυνας για μεταρρυθμίσεις και τομές σε θέματα αξιοκρατίας και χρηστής διοίκησης.

Στη Διαβούλευση συμμετείχαν πολίτες, όπως οπλίτες, υποψήφιοι σπουδαστές παραγωγικών σχολών και μαθητές. Κατά τη διάρκεια της Διαβούλευσης, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις απόψεις τους, υπό τη μορφή τοποθετήσεων διάρκειας 3-5 λεπτών. 

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, μετά από μια σύντομη εισαγωγική παρέμβασή του, δέχθηκε τις εισηγήσεις και τις ερωτήσεις από το κοινό. Παρόντες ήταν επίσης και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Χρήστος Μαληκκίδης, επιτελείς του ΓΕΕΦ και προσωπικό του Υπουργείου.

Σημειώνεται ότι τον σχεδιασμό και τη διαδικασία της Διαβούλευσης συντόνισαν το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο της «Ημέρας Δημόσιας Διαβούλευσης», πρακτική που θεσμοθετήθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο και σύμφωνα με την οποία οι κρατικοί αξιωματούχοι διαβουλεύονται με την κοινωνία των πολιτών.

Η Δημόσια Διαβούλευση είχε σκοπό να δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες - ιδιαίτερα στους νέους- στα οργανωμένα σύνολα και εθελοντικές οργανώσεις να εκφράσουν τις απόψεις και εισηγήσεις τους, ώστε το κράτος να μπορεί να διαμορφώνει ολοκληρωμένη άποψη για τη χάραξη πολιτικής και τη βελτίωση διαδικασιών.

Οι απόψεις που θα διατυπώθηκαν κατά τη Διαβούλευση θα ληφθούν υπόψη στην υιοθέτηση αποφάσεων / μέτρων επί του θέματος.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter