Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2015 19:14

ΚΥΠΡΟΣ: Κηδεύτηκε 40 χρόνια μετά τον ηρωικό του θάνατο στρατιώτης της 181 ΜΠΠ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πέτρος Βελούσης ήταν μόλις 18 ετών όταν το 1974 η πατρίδα τον κάλεσε να πιάσει τα όπλα και να υπερασπιστεί την τιμή και την ελευθερία της. Ο Πέτρος Βελούσης ήταν μόλις 18 ετών όταν το 1974 η πατρίδα τον κάλεσε να πιάσει τα όπλα και να υπερασπιστεί την τιμή και την ελευθερία της.

Τον ηρωικά πεσόντα του 1974 Πέτρο Βελούση κήδεψαν σήμερα, 41 χρόνια μετά, η οικογένειά του, φίλοι, συμπολεμιστές και πολιτεία. Ο Πέτρος Βελούσης ήταν μόλις 18 ετών όταν το 1974 η πατρίδα τον κάλεσε να πιάσει τα όπλα και να υπερασπιστεί την τιμή και την ελευθερία της.

Με αυτά ακριβώς τα ιδανικά έπεσε μαχόμενος στην μάχη της 181 Μοίρας Πεδινού Πυροβολικού, στις 23 Ιουλίου, στην διάβαση του Πέλαπαϊς.
Σκοτώθηκε ανήμερα της έναρξης της εκεχειρίας, την οποία δεν σεβάστηκαν οι τουρκικές δυνάμεις.
Όταν δέχτηκαν σφοδρή επίθεση από τους τούρκους κατακτητές, ο Πέτρος και οι άλλοι εθνοφρουροί της 181 Μοίρας Πυροβολικού αμύνθηκαν με όλες τους τις δυνάμεις. Ή μάχη διήρκησε τρεις ολόκληρες ώρες σύμφωνα με την μαρτυρία του Γιώργου Ποταμού.

Συγγενείς, φίλοι, λαός και πολιτεία τον αποχαιρέτησαν σήμερα, 41 χρόνια μετά, από τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα, στην Μακεδονίτισσα.
Εκ μέρους της οικογένειας τον Πέτρο αποχαιρέτησε ο αδελφός του, Χάρης Βελούσης.

Τα οστά του Πέτρου Βελούση βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο.

ΑΘΑΝΑΤΟΣ! - ΠΗΓΗ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter