Κυριακή, 01 Μαρτίου 2015 11:39

Hμερίδα Ενημέρωσης Εθνοφρουρών για Προγράμματα Σπουδών σε Πανεπιστήμια της Κύπρου

Στόχος του Υπουργείου είναι να κρατήσει τους νέους κοντά στην εκπαιδευτική διαδικασία κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας. Στόχος του Υπουργείου είναι να κρατήσει τους νέους κοντά στην εκπαιδευτική διαδικασία κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας.

Άρχισαν και συνεχίζονται οι ενημερώσεις των Εθνοφρουρών σε Στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς, με την ονομασία «Μέρες Σταδιοδρομίας» για τα προσφερόμενα προγράμματα εκπαίδευσης όλων των Πανεπιστημίων της Κύπρου καθώς και για τις ευκαιρίες επαγγελματικής κατάρτισης.

Οι ενημερώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της νέας πολιτικής θετικών κινήτρων του Υπουργείου Άμυνας, που στοχεύει στο να καταστήσει τον χρόνο της στρατιωτικής θητείας περισσότερο χρήσιμο και παραγωγικό.

Οι «Μέρες Σταδιοδρομίας» που θα έχουν τη μορφή ενημερωτικών ημερίδων, θα πραγματοποιηθούν σε επτά στρατόπεδα σε παγκύπρια κλίμακα μεταξύ 19 Φεβρουαρίου – 2 Μαρτίου 2015. Στην πρόσκληση για να παρουσιάσουν τα προγράμματα τους στις ενημερωτικές ημερίδες ανταποκρίθηκαν θετικά όλα τα πανεπιστήμια (δημόσια και ιδιωτικά) όπως και τα Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ) που λειτουργούν στην Κύπρο. Στο χώρο, όπου θα πραγματοποιηθούν οι ημερίδες, θα παρέχεται η δυνατότητα λειτουργίας περιπτέρων όπου το κάθε πανεπιστήμιο θα μπορεί να παρουσιάσει έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό.

Στόχος του Υπουργείου είναι να κρατήσει τους νέους κοντά στην εκπαιδευτική διαδικασία κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας. Στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη πιλοτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων με τη μέθοδο της εξ΄ αποστάσεως φοίτησης. Στο πιλοτικό πρόγραμμα συμμετέχουν αυτή τη στιγμή περίπου 100 εθνοφρουροί ενώ θα είναι ανοικτό για όλους από τον Σεπτέμβριο 2015.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015 01:54