Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015 12:48

Επί των επάλξεων!

Ανοικτή επιστολή προς την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων! Ανοικτή επιστολή προς την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων!

Αξιότιμοι Αρχηγοί,

Η Χώρα μας περνά πολύ κρίσιμες ώρες, όπως καλύτερα από τον καθένα μας γνωρίζετε. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε εσάς, στα Επιτελεία σας και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μας.

Είμαι βέβαιος ότι, όπως πάντα, τα στελέχη μας, παρά τα προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αυτά θα παραμείνουν προσηλωμένα στο καθήκον και στην αποστολή τους, διότι είναι εκπαιδευμένα και έτσι γαλουχημένα, με τις ηθικές και τις ψυχικές αρετές, του «λειτουργήματος» που επιτελούν και το οποίο .... δεν κοστολογείται και δεν αποτιμάται με υλικές ανταμοιβές. Αυτή η διαφοροποίηση της έννοιας της προσφοράς τους, δεν είναι αντιληπτή – δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή- από το ευρύ κοινό, τους πολίτες και τους πολιτικούς και γι' αυτό, πάντα είναι τα εύκολα θύματα και οι μόνιμα αδικημένοι. Το γεγονός όμως, ότι δεν πτοούνται και παραμένουν πιστοί και άτεγκτοι «επί των επάλξεων», δείχνει και το μεγαλείο της διαφορετικότητας τους. Δικαιολογεί έμπρακτα επίσης, το γεγονός ότι κρατάνε αποτελεσματικό και αξιόμαχο το υλικό των Ε.Δ., παρά τις μεγάλες δυσχέρειες, που έχει δημιουργήσει η κρίση.

Ηγείστε λοιπόν του πιο εκλεκτού τμήματος της Ελληνικής κοινωνίας και ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο, ΕΣΕΙΣ έχετε να αντιμετωπίσετε, πέραν της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, που αντιμετωπίζουν και όλοι οι άλλοι θεσμικοί «Προϊστάμενοι» των δομών του Κράτους και πολλά άλλα, ιδιαίτερα ευαίσθητα και κρίσιμα ζητήματα. Αυτά δηλαδή, που αφορούν στην ασφάλεια και στην ακεραιότητα της Πατρίδας μας.

Η Ιστορία και η εμπειρία (ακόμα και εμάς των ιδίων) μας διδάσκει και μας επιβάλλει ... «αυξημένη εγρήγορση» σε τέτοιες ώρες, σε περιόδους δηλαδή, όπου η Χώρα μας βρίσκεται, σε μια δίνη εσωτερικών ή εξωτερικών αντιπαραθέσεων, αστάθειας και αμφισβητήσεων. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι, οι «γεωπολιτικοί παίκτες», πολλές φορές κάνουν «κινήσεις», βραχυπρόθεσμης βαρύτητας, που πάντα όμως, εξυπηρετούν τη βάση του μεσο-μακροπρόθεσμου στρατηγικού πλάνου τους, ... δεν αφήνουν δηλαδή, τίποτα στην τύχη τους και στις πρόσκαιρες επίπτωσης ή και επιλογές, της οποιασδήποτε .... «ασύμμετρης» εξέλιξης.

Ο Ελληνικός λαός, που σήμερα βρίσκεται, όχι μόνο κάτω από ένα δυσβάστακτο βάρος προσωπικών υποχρεώσεων, αμφιβολιών, αμφισβητήσεων, σύγχυσης και (δυστυχώς) εντεινόμενων αντιπαραθέσεων, το ΜΟΝΟ που δεν θα πρέπει να υποστεί επιπλέον, είναι και η ανησυχία για την ακεραιότητα της Πατρίδας του. Κάτι τέτοιο, θα είναι ολέθριο και θα καταρρακώσει ότι ψυχικά αποθέματα, υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια του απέμειναν!

Εκφράζω την ανησυχία, ότι αυτή η κρίση δεν θα αφήσει αλώβητο και το δικό σας πεδίο υπευθυνοτήτων και ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις, εντός του πλαισίου της δικαιοδοσίας σας. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι, όπως πάντα, έχετε αναλύσει λεπτομερώς και αναλύετε συνεχώς, ΟΛΕΣ τις ενδεχόμενες και πιθανές «κινήσεις», που ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ να εξελιχθούν στο πεδίο των δικών σας αρμοδιοτήτων, της διασφάλισης της ακεραιότητας της Πατρίδας μας και στην προάσπιση των Εθνικών Συμφερόντων της.

Είμαι βέβαιος, ότι θα πράξετε αποφασιστικά και απερίσπαστοι αυτό που πρέπει, χωρίς να σας απασχολήσει, πως αυτό θα εκληφθεί από πολιτικούς και άλλους παράγοντες!! Διότι όπως είπε και ένας μεγάλος Αρχηγός στην πρόσφατη Ιστορία μας : «... στην Τουρκία, τα λάθη των Στρατηγών, τα πληρώνουν οι Πολιτικοί, ενώ στην Ελλάδα, τα λάθη των Πολιτικών, τα πληρώνουν οι Στρατηγοί»!

ΕΣΕΙΣ λοιπόν, γνωρίζετε πολύ καλά ότι οφείλετε, ... «να είσαστε πέντε λεπτά νωρίτερα και ένα βήμα πιο μπροστά, από οποιονδήποτε άλλον, ΕΚΕΙ που πρέπει, επί των επάλξεων»!

Είναι γνωστό ότι τόσο οι οικονομικές, όσο και οι κοινωνικές κρίσεις, επουλώνονται με τον χρόνο. Όμως οι κρίσεις, στο δικό σας πεδίο αρμοδιοτήτων, παραμένουν μη αναστρέψιμες και γκρίζες, εσαεί.

«Επιθυμία μεν ελάχιστα κατορθούνται, πρόμοια δε πλείστα», Θουκυδίδης

Με σεβασμό

Υποναύαρχος ε.α. Κ. Βουλγαράκης ΠΝ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter