Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2015 09:26

Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Ημερίδα ενημέρωσης των Εθνοφρουρών

Σκοπός της Ημερίδας, είναι η ενημέρωση των Εθνοφρουρών για το συγκεκριμένο Πρόγραμμα, τη φιλοσοφία και τους στόχους του, καθώς και τα οφέλη που ευελπιστεί να προσδώσει στους στρατεύσιμους της Κύπρου. Σκοπός της Ημερίδας, είναι η ενημέρωση των Εθνοφρουρών για το συγκεκριμένο Πρόγραμμα, τη φιλοσοφία και τους στόχους του, καθώς και τα οφέλη που ευελπιστεί να προσδώσει στους στρατεύσιμους της Κύπρου.

Με στόχο την εφ' όλης της ύλης ενημέρωση των Εθνοφρουρών, που έχουν εγγραφεί και θα παρακολουθήσουν Θεματικές Ενότητες προπτυχιακού επιπέδου στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, κατά το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2014-15,το ΑΠΚΥ διοργανώνει ημερίδα ενημέρωσης, την Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015, από τις 9:30π.μ. – 1:00μ.μ.

Η Ημερίδα Ενημέρωσης θα πραγματοποιηθεί στo Αμφιθέατρο CYTA, στα κεντρικά γραφεία διοίκησης της CYTA (οδός Τηλεπικοινωνιών, Δασούπολη, Λευκωσία), και είναι ανοικτή για όλους τους Εθνοφρουρούς που συμμετέχουν στην πιλοτική εφαρμογή του Προγράμματος Προσφοράς Θεματικών Ενοτήτων Προπτυχιακού Επιπέδου σε Εθνοφρουρούς, που το ΑΠΚΥ προσφέρει σε συνεργασία με τα υπουργεία Άμυνας και Παιδείας & Πολιτισμού. Σημειώνεται ότι από τον Σεπτέμβριο του 2015 (έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016), το Πρόγραμμα τίθεται σε κανονική εφαρμογή. 

Σκοπός της Ημερίδας, είναι η ενημέρωση των Εθνοφρουρών για το συγκεκριμένο Πρόγραμμα, τη φιλοσοφία και τους στόχους του, καθώς και τα οφέλη που ευελπιστεί να προσδώσει στους στρατεύσιμους της Κύπρου. Στο πλαίσιο της Ημερίδας, θα επεξηγηθούν, από προσωπικό του ΑΠΚΥ, οι κανόνες σπουδών και φοίτησης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, καθώς και η εξ αποστάσεως εκπαιδευτική μεθοδολογία που ακολουθείται (με έμφαση στις Ομαδικές Συμβουλευτικές Συναντήσεις, τις γραπτές εργασίες και τις εξετάσεις). Επιπρόσθετα, οι Εθνοφρουροί θα έχουν την πρώτη τους επαφή με την Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης eClass, που είναι το κύριο εκπαιδευτικό εργαλείο στο ΑΠΚΥ, ενώ θα ενημερωθούν και για τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Για όσους εθνοφρουρούς έχουν εγγραφεί στο ΑΠΚΥ έχουν γίνει οι απαιτούμενες διευθετήσεις από το υπουργείο Άμυνας, ώστε να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα την Ημερίδα. Η παρουσία όλων είναι σημαντική, ώστε να ενημερωθούν για τα διαδικαστικά αλλά και πρακτικά ζητήματα της εξ αποστάσεως φοίτησης στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, αλλά και για να επιλύσουν τυχόν απορίες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα για τους Εθνοφρουρούς, μπορείτε να ανατρέξετε στο σύνδεσμο
http://www.ouc.ac.cy/web/guest/university/otherprograms/army 
και να επικοινωνήσετε με το ΑΠΚΥ τηλεφωνικά, στο 22411970 ή με ηλεκτρονικό μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter