Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2015 16:02

Εκεί που κρέμαγαν οι καπεταναίοι τ' άρματα, κρεμούν τώρα οι γύφτοι τα νταούλια!

Στα "ιδιαίτερα" για τους στρατιωτικούς χώματα, του δήμου Παπάγου οι έφεδροι Καταδρομείς δεν έχουν δικαίωμα να παρελάσουν, γιατί σε κάποιους ο πράσινος μπερές και η παραλλαγή προκαλούν αλλεργία! Στα "ιδιαίτερα" για τους στρατιωτικούς χώματα, του δήμου Παπάγου οι έφεδροι Καταδρομείς δεν έχουν δικαίωμα να παρελάσουν, γιατί σε κάποιους ο πράσινος μπερές και η παραλλαγή προκαλούν αλλεργία!
Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Η "είδηση" για την απαγόρευση στους εφέδρους Καταδρομείς του Σωματείου "Κέντρο Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων" να παρελάσουν στον δήμο Παπάγου - Χολαργού από τον δήμαρχο της περιοχής Ηλία Αποστολόπουλο δεν ήταν ... είδηση. Ήταν μια αναμενόμενη ενέργεια, με τον δήμαρχο να μένει "πιστός" στις απόψεις του όπως και πέρυσι, όταν και πάλι είχε πει "Οχι" στο ΚΕΕΔ... 

Το Σωματείο ακολούθησε την τυπική διαδικασία. Ο πρόεδρός του Ταξίαρχος ε.α. Ιωάννης Τζιάκης έστειλε το αίτημα με επιστολή (δείτε ΕΔΩ) στον ίδιο τον δήμαρχο. Ο δήμαρχος από την πλευρά του ήταν το ίδιο ... τυπικός. Απάντησε με μια "περίπου" δικαιολογία πως στο δήμο (του) παρελάζουν μόνο τα σχολεία, οι πρόσκοποι και ο Οδηγισμός!

Δεν έχω παρακολουθήσει παρέλαση στο δήμο Παπάγου - Χολαργού και δεν ξέρω αν τα μεγάφωνα παίζουν το "Περνά Περνά η Μέλισσα", ή το "Κότα η Βαρβάρα". Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι πως σε μια περιοχή όπως τον δήμο Παπάγου, οι έφεδροι Καταδρομείς του ΚΕΕΔ αντιμετωπίζονται περίπου σαν ... μιάσματα. 

"Στο Δήμο Παπάγου ρε φίλε", όπως έυστοχα έγραψε ένας φίλος του defenceline.gr διαβάζοντας το θέμα, αλλά και όπως θα σκέφτηκαν πάρα πολλοί αναγνώστες.

Για την ιστορία (και αντιγράφοντας από την ιστοσελίδα του δήμου) αξίζει να πούμε πως, "ο οικισμός Παπάγου, ο οποίος στη συνέχεια έγινε Κοινότητα και αργότερα Δήμος, είναι δημιούργημα του «Αυτόνομου Οικοδομικού Οργανισμού Αξιωματικών» (ΑΟΟΑ). Ο ΑΟΟΑ συνεστήθη στις 29 Αυγούστου 1950 με τον ν.1563/ΦΕΚ 254Α/1950 από την τότε κυβέρνηση του Σοφοκλή Βενιζέλου, με σκοπό τη στεγαστική αποκατάσταση των Αξιωματικών και των Ανθυπασπιστών και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Στην αρχή της δημιουργίας του, ο οικισμός υπαγόταν διοικητικά στην τότε Κοινότητα και μετέπειτα Δήμο Χολαργού μέχρι το 1965, οπότε και αναγνωρίσθηκε ως Κοινότητα με το Βασιλικό Διάταγμα 941/ΦΕΚ 224Α /1965, ενώ το 1982 αναγνωρίσθηκε ως ανεξάρτητος Δήμος με το Προεδρικό Διάταγμα 554/ΦΕΚ 98Α/1982.

Η ονομασία οφείλεται στο Στρατάρχη Αλέξανδρο Παπάγο, τον ένδοξο στρατιωτικό και πολιτικό, Αρχιστράτηγο κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο (1940-1941) και την περίοδο 1949-1951 και μετέπειτα Πρωθυπουργό της Ελλάδας (1951-1955, έως το τέλος της ζωής του).

Με την κήρυξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου, ο Αλέξανδρος Παπάγος ανέλαβε Αρχιστράτηγος των δυνάμεων του στρατού ξηράς καταφέρνοντας, παρά τις υλικές αδυναμίες και τον αρχικό αιφνιδιασμό, να οργανώσει την αποτελεσματική άμυνα της χώρας και την απώθηση των Ιταλικών στρατευμάτων στην αλβανική ενδοχώρα. Παρέμεινε στην ηγεσία του στρατεύματος έως τις 23 Απριλίου 1941, οπότε και παραιτήθηκε προκειμένου να μη συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις της συνθηκολόγησης μετά τη ναζιστική εισβολή, ενώ επέκρινε το στρατηγό Τσολάκογλου για το σχηματισμό δοσιλογικής κυβέρνησης".

Σε αυτά δηλαδή τα "ιδιαίτερα" για τους στρατιωτικούς χώματα, οι έφεδροι Καταδρομείς δεν έχουν δικαίωμα να παρελάσουν, γιατί σε κάποιους φαίνεται πως ο πράσινος μπερές και η ελληνική παραλλαγή προκαλούν αλλεργία! Αυτό είναι το θέμα, τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο...

Ο σοφός λαός έχει τη φράση που αρμόζει στην συγκεκριμένη περίπτωση: Εκεί που κρέμαγαν οι καπεταναίοι τ' άρματα, κρεμούν τώρα οι γύφτοι τα νταούλια!

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015 00:32