Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016 13:09

Εθνική Φρουρά: Ανακοινώνονται οι προσλήψεις των συμβασιούχων οπλιτών

Τα ονόματα θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο Άμυνας και θα δημοσιοποιηθούν για σκοπούς διαφάνειας στην εφημερίδα της Δημοκρατίας. Τα ονόματα θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο Άμυνας και θα δημοσιοποιηθούν για σκοπούς διαφάνειας στην εφημερίδα της Δημοκρατίας.

Την ερχόμενη Παρασκευή (29/7/2016) θα γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι αν θα προσληφθούν στην Εθνική Φρουρά ως συμβασιούχοι οπλίτες. Μεθαύριο το Υπουργείο Άμυνας θα ανακοινώσει και θα δημοσιοποιήσει τον κατάλογο με τη σειρά των ονομάτων που θα προσληφθούν, καθώς και αυτών που θα απαρτίζουν τον κατάλογο με τους επιλαχόντες. Τα ονόματα θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο Άμυνας και θα δημοσιοποιηθούν για σκοπούς διαφάνειας στην εφημερίδα της Δημοκρατίας.

Μετά την ανακοίνωση των ονομάτων, θα δοθεί χρονικό περιθώριο δύο βδομάδων για τυχόν ενστάσεις. Ήδη το Υπουργείο Άμυνας προχώρησε στον διορισμό επιτροπής ενστάσεων, η οποία θα πρέπει μέσα σε δύο βδομάδες να εξετάσει όλες τις ενστάσεις που θα υποβληθούν. Σημειώνεται ότι θα ανακοινωθεί η σειρά κατάταξης, με κριτήριο τον βαθμό απολυτηρίου Λυκείου.

Οι πρώτοι 3.000 θα προσληφθούν και οι υπόλοιποι θα συμπληρώσουν τον κατάλογο επιλαχόντων. Από τον κατάλογο επιλαχόντων θα αντικαθίστανται όσοι από τους ΣΥΟΠ αποφασίσουν να εγκαταλείψουν την Εθνική Φρουρά ή κριθεί ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους. Ο κατάλογος επιλαχόντων θα έχει διάρκεια ενός έτους. Πέραν του ενός έτους, για τη συμπλήρωση κενών από τυχόν αποχωρήσεις θα διεξάγεται νέος διαγωνισμός.

Περαιτέρω, η πρόσληψη των 3.000 ΣΥΟΠ αναμένεται να γίνει περί τα τέλη του ερχόμενου Οκτωβρίου. Ακολούθως θα παρακολουθήσουν τη βασική εκπαίδευση σε ειδικό κέντρο που θα στηθεί σε ένα από τα ΚΕΝ. Μετά την εκπαίδευση θα τοποθετηθούν σε όπλα – σώματα και θα αναλάβουν καθήκοντα στις μονάδες. Υπενθυμίζεται ότι οι επαγγελματίες οπλίτες θα υπογράψουν σύμβαση για ένα χρόνο όπου θα είναι η δοκιμαστική περίοδος και στη συνέχεια θα υπάρχει η δυνατότητα για ανανέωση της σύμβασης συνολικά για δέκα χρόνια. Ο μηνιαίος τους μισθός θα ανέρχεται στα €1.127 συν ο 13ος μισθός. - ΠΗΓΗ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter