Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016 10:33

ΤΑΜΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ: Οι Εθνοφύλακες της Κύπρου έστειλαν ηχηρό μήνυμα (ΒΙΝΤΕΟ)

 Η άσκηση την οποία παρακολούθησε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης, επιβεβαίωσε το αξιόμαχο των Μονάδων Εθνοφυλακής και το υψηλό ηθικό των εθνοφυλάκων μας. Η άσκηση την οποία παρακολούθησε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης, επιβεβαίωσε το αξιόμαχο των Μονάδων Εθνοφυλακής και το υψηλό ηθικό των εθνοφυλάκων μας.

Την 15 Δεκεμβρίου 2016 στο πλαίσιο εκπαίδευσης Μονάδων Εθνοφυλακής, διεξήχθει η ΤΑΜΣ διπλής ενεργείας ʺΚΕΡΑΥΝΟΣʺ που αφορούσε εκκαθάριση συγκροτήματος οικιών σε συνεργασία με τεθωρακισμένα και βαρέα όπλα πεζικού. Το σενάριο περιελάμβανε μικρή εχθρική εισχώρηση εντός κατοικημένης περιοχής σε Περιοχή Ευθύνης Ταξιαρχίας Πεζικού την οποία η φίλια διοίκηση αποφάσισε να εξαλείψει άμεσα χρησιμοποιώντας Τάγμα Εθνοφυλακής ενισχυμένο με Τεθωρακισμένες Δυνάμεις.

photo-19-jpg-3

Η άσκηση εκτελέστηκε αποκλειστικά από εθνοφύλακες. Παρά το γεγονός ότι η ηλικία των εθνοφυλάκων κυμαίνεται από 47 μέχρι 50 έτη, πολλοί εξ αυτών επιλέγουν μετά τη συμπλήρωση του πεντηκοστού έτους της ηλικίας τους να παραμείνουν στις τάξεις της Εθνοφυλακής ως εθελοντές. Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο γηραιότερος εθνοφύλακας ο οποίος έλαβε ενεργά μέρος στην υπόψη άσκηση ήταν ηλικίας 74 ετών.

photo-3-jpg-14

Η άσκηση την οποία παρακολούθησε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης, επιβεβαίωσε το αξιόμαχο των Μονάδων Εθνοφυλακής και το υψηλό ηθικό των εθνοφυλάκων μας.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter