Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2017 16:38

BUK M1-2, FN-SCAR, Tavor και οι αποφασισμένοι μαχητές της ΕΛΔΥΚ (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Εντυπωσιακή, με ελληνικά μαχητικά F-16 να προκαλούν ρίγη συγκίνησης και με ...αποκαλύψεις νέων οπλικών συστημάτων, ήταν η παρέλαση στην Λευκωσία με αφορμή την 57η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εντυπωσιακή, με ελληνικά μαχητικά F-16 να προκαλούν ρίγη συγκίνησης και με ...αποκαλύψεις νέων οπλικών συστημάτων, ήταν η παρέλαση στην Λευκωσία με αφορμή την 57η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Εντυπωσιακή, με ελληνικά μαχητικά F-16 να προκαλούν ρίγη συγκίνησης και με ...αποκαλύψεις νέων οπλικών συστημάτων, ήταν η παρέλαση στην Λευκωσία με αφορμή την 57η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

10a jpg

Αναμφίβολα, το αντιαεροπορικό σύστημα BUK M1-2, το επτασφράγιστο μυστικό της Εθνικής Φρουράς για χρόνια, ήταν το σημείο αναφοράς της φετινής παρέλασης, καθώς ο Ελληνισμός αλλά και ο ... «γείτονας» τα είδαν για πρώτη φορά!

15 jpg 11

Επίσης, ξεχωριστή ήταν και η παρουσία των Ειδικών Δυνάμεων της Εθνικής Φρουράς, όπου πέρα από την άψογη εμφάνιση, οι καταδρομείς έφεραν τα νέα αποκτήματά τους στον τομέα του φορητού οπλισμού. Τυφέκια SCAR–L των 5,56 mm της βελγικής FN Herstal, το βομβιδοβόλο FN40GL των 40 mm της ίδιας εταιρείας, πολυβόλα Minimi Mk2 Para TR, τυφέκια Tavor της ισραηλινής Israel Weapons Industries, διόπτρες νυκτερινής οράσεως ARGUS και διόπτρες ARGUS PANOPTES της ελληνικής ΘΕΩΝ Αισθητήρες.

14 jpg 10

Ωστόσο, εμείς θα σταθούμε στην άψογη εμφάνιση της ΕΛΔΥΚ! Οι άνδρες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου, πιθανότατα της αρτιότερης και καλύτερα εκπαιδευμένης Μονάδας του Ελληνικού Πεζικού, κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Με το τυφέκιο G3, το πολυβόλο Minimi και πρόσωπα αποφασισμένα, όπως αποτυπώνει η παρακάτω φωτογραφία:

16 jpg 5

Δείτε το βίντεο του Παναγιώτη Φωτόπουλου, με τα πεζοπόρα τμήματα από την σημερινή παρέλαση:

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2017 19:24