Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014 14:00

Με catering η σίτιση των νεοσυλλέκτων της Εθνικής Φρουράς - Σε ισχύ το πιλοτικό πρόγραμμα

Το μέτρο αυτό υλοποιείται πιλοτικά για την κάλυψη των αναγκών σίτισης των οπλιτών της 2014 Α ΕΣΣΟ, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου. Το μέτρο αυτό υλοποιείται πιλοτικά για την κάλυψη των αναγκών σίτισης των οπλιτών της 2014 Α ΕΣΣΟ, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου επισκέφθηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) Πάφου στην Αναρίτα και συνέφαγε μαζί με τους οπλίτες, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου που αφορά στην προμήθεια έτοιμου μαγειρεμένου φαγητού ('Catering'). Το μέτρο αυτό υλοποιείται πιλοτικά για την κάλυψη των αναγκών σίτισης των οπλιτών της 2014 Α ΕΣΣΟ, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Ο Υπουργός Άμυνας συνέφαγε με τους οπλίτες και ακολούθως προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους:
Μια εξαγγελία από τις πρώτες μέρες της ανάληψής των καθηκόντων μας, υλοποιείται αυτές τις μέρες, στο ΚΕΝ Πάφου και αυτό είναι η παροχή έτοιμου φαγητού, το γνωστό catering, σε όλους μας. Από την αρχή, θέσαμε σαν προτεραιότητά μας τη βελτίωση της ποιότητας της σίτισης των στρατιωτών μας, γιατί το θεωρούμε πολύ σημαντικό. Και σήμερα νομίζω ότι και εσείς οι ίδιοι έχετε παρακολουθήσει τη διαδικασία που γίνεται και έχετε επιβεβαιώσει και για τη ποιότητα του φαγητού και για την ποσότητα, αλλά και τα μέτρα που λαμβάνονται, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα. Και συγχαίρω πραγματικά όλους, γιατί από ό,τι έχω μιλήσει και με τους νεοσύλλεκτους, φαίνεται ότι είναι πολύ ικανοποιημένοι από τη μέχρι σήμερα πορεία αυτής της διαδικασίας.
Θέλω να τονίσω με την ευκαιρία αυτή ότι ήδη έχουμε μπει στον εκσυγχρονισμό της ΕΦ γιατί και αυτή η καινοτομία είναι μέρος εκσυγχρονισμού. Και από την αρχή θέσαμε αυτό τον στόχο, γιατί δεν έχει να κάνει μόνο με τη βελτίωση της σίτισης των στρατιωτών, έχει να κάνει και με άλλους σημαντικούς παράγοντες που αγγίζουν την αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό της ΕΦ: όπως η εξοικονόμηση προσωπικού για να χρησιμοποιηθεί εκεί όπου πρέπει μέσα από την αναδιοργάνωση, ακόμα και την πιθανή εξοικονόμηση οικονομικών πόρων. Θα αξιολογήσουμε, λοιπόν, με το πέρας της εκπαίδευσης εδώ στο ΚΕΝ, την όλη διαδικασία και αν η αξιολόγηση είναι θετική, να είστε σίγουροι ότι θα το επεκτείνουμε και σε άλλα στρατόπεδα και στη νέα κατάταξη που θα γίνει το καλοκαίρι, με στόχο όλη η ΕΦ να μπει κάτω από αυτή τη διαδικασία.

Ερωτηθείς για το αν τα κριτήρια είναι το κόστος και η ποιότητα, ο Υπουργός απάντησε καταφατικά για το κόστος και για την ποιότητα προσθέτοντας επίσης και την ποσότητα. Η ποσότητα, όπως έχω αναφέρει, γιατί θέλω να νιώθουν ο στρατιώτες ότι έχουν και σε ποσότητα αυτό που πρέπει. Αλλά και κάτι σημαντικό που έχουμε συζητήσει με τους ανθρώπους εδώ, που έχουν αναλάβει το catering: την ασφάλεια της σίτισης, γιατί και αυτό είναι εξίσου σημαντικό. Νομίζω, ότι όλα πήγαν καλά και όλα πάνε καλά μέχρι σήμερα. Επαναλαμβάνω, οι αντιδράσεις που είχα από τους νεοσύλλεκτους μας αλλά και από τα στελέχη εδώ είναι πολύ θετικές.

Κληθείς να απαντήσει για το πώς διασφαλίζεται η ποιότητα, ο Υπουργός είπε ότι η ποιότητα διασφαλίζεται πάνω απ' όλα από τους αξιωματικούς και τα στελέχη, μέσα από διαδικασίες. Πρόσθεσε επίσης ότι, μεταξύ άλλων, τα μηνύματα που λαμβάνονται από τους στρατιώτες είναι ένδειξη της ποιότητας, τονίζοντας ότι με την επίσκεψη σήμερα επιβεβαιώθηκε η ποιότητα του φαγητού. Εμένα προσωπικά με έχει ενθουσιάσει, όπως έχει ενθουσιάσει, νομίζω, τη συντριπτική πλειοψηφία των στρατιωτών μας. Υπάρχουν σίγουρα τρόποι περαιτέρω βελτίωσης και νομίζω ότι το σύστημα βελτιώνεται μέρα με τη μέρα.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter