Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2022
Write on Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2022 Κατηγορία ΛΙΜΕΝΙΚΟ

Η πρώτη επιχειρησιακή πτήση του Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους (ΜΕΑ) τύπου HERON 1, που διατέθηκε από τον Οργανισμό Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (FRONTEX), προς το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Τυμπάκι της Κρήτης όπου και θα βρίσκεται πλέον η βάση του.
Το εν λόγω Μ.Ε.Α θα πραγματοποιεί πτήσεις στο πλαίσιο της Μικτής Ευρωπαϊκής Επιχείρηση ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ'', η οποία διεξάγεται σε συνεχή βάση από το Μάιο του 2008 υπό το συντονισμό των Αρχηγείων Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ και ΕΛ.ΑΣ, και υπό την εποπτεία του Οργανισμού FRONTEX.

DSC 6352

Σε αυτή την πρώτη πτήση παρευρέθησαν ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης ως εκπρόσωπος του ΥΝΑΝΠ Γιάννη Πλακιωτάκη, η Εκτελεστική Διευθύντρια του FRONTEX (ad interim) Aija Kalnaja, o Αρχηγός Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο Επικεφαλής της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης Πλοίαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Χριστιανός, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηρακλείου Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Ευθύμιος Δουβής, ο Τμηματάρχης Οργάνωσης και Ανάπτυξης της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης Πλωτάρχης Λ.Σ. Διονύσης Χριστοφίλης, ο Διευθυντής του Γραφείου Υπουργού Αντιναύαρχος Λ.Σ. (ε.α.) Βιδάλης Αντώνιος, καθώς και η κα Ελεάνα Θεωνά εκπρόσωπος του Υπουργείου Μετανάστευσης.

DSC 6293

Στην τοποθέτησή του ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης αφού καλωσόρισε εκ μέρους του κ. Πλακιωτάκη, την κυρία Kalnaja στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Κρήτη, υπογράμμισε τα εξής: «Από εδώ, από το Τυμπάκι επιχειρεί πλέον ένα τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος, το οποίο παραχωρήθηκε από την FRONTEX στην Ελλάδα προκειμένου να συμβάλει και αυτό όχι μόνο στην προστασία των θαλασσίων συνόρων της Ε.Ε., αλλά τόσο στην πάταξη εγκληματικών ενεργειών στη θάλασσα, όσο και στην προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. είναι η μοναδική ακτοφυλακή της Μεσογείου, η οποία επιχειρεί με τέτοια μέσα. Ενισχύουμε το Λιμενικό Σώμα με σύγχρονα μέσα και ανθρώπινο δυναμικό με αποτέλεσμα την σημαντική βελτίωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του.
Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με την τιτάνια προσπάθεια των γυναικών και των ανδρών του Λιμενικού, που επιχειρούν με αποφασιστικότητα, σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και απόλυτη προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, οδήγησε σε εντυπωσιακή μείωση των μεταναστευτικών ροών κατά τα έτη 2020, 2021 και 2022 σε σχέση με το 2019.»

DSC 6400

Από την πλευρά της η Εκτελεστική Διευθύντρια του FRONTEX (ad interim) Aija Kalnaja δήλωσε τα εξής: «Αυτή είναι μία σημαντική στιγμή για τον FRONTEX και την ελληνική πλευρά. Μαζί θα χειριστούμε ένα μη επανδρωμένο σκάφος στην ανατολική Μεσόγειο, το οποίο θα έχει ως βάση της Κρήτη. Το αεροσκάφος είναι ικανό να επιχειρεί καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, έχει την ικανότητα να μεταδίδει πληροφορίες και να δίνει σε πραγματικό χρόνο την εικόνα στα επιχειρησιακά κέντρα του FRONTEX και στους εταίρους μας, επιτρέποντας την άμεση αξιολόγηση και αντίδραση σε διάφορα περιστατικά - συνθήκες , όταν κρίνεται απαραίτητο.
Η αποστολή του αεροσκάφους για τους επόμενους μήνες είναι η υποστήριξη των ελληνικών Αρχών μέσω του ελέγχου των συνόρων και του εντοπισμού και αποτροπής του διασυνοριακού εγκλήματος. Θα συμβάλει στις προσπάθειες διάσωσης ανθρώπων, οι οποίοι συχνά είναι θύματα διακινητών. Ένα παρόμοιο αεροσκάφος που επιχειρεί στην Μάλτα, έχει συμβάλει στη διάσωση ανθρώπινων ζωών στη θάλασσα. Αυτό το μέσο υπηρετεί την Ε.Ε. Οι αποστολές του FRONTEX συμβάλουν στην προστασία και την ασφάλεια όλων των ευρωπαίων, βοηθώντας τις Αρχές να καταπολεμήσουν το διασυνοριακό έγκλημα και να αντιμετωπίσουν τις υβριδικές απειλές, οι οποίες προέρχονται από περιοχές εκτός Ε.Ε.»

DSC 9105

Τέλος, ο Αρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γιώργος Αλεξανδράκης ανέφερε τα εξής: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό τόσο για το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, αλλά και για τη Χώρα μας γενικότερα το γεγονός ότι για τους επόμενους έξι μήνες θα δραστηριοποιείται ένα υπερσύγχρονο εναέριο μη επανδρωμένο μέσο, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να δίνει σε πραγματικό χρόνο την εικόνα του θαλασσίου πεδίου στα επιχειρησιακά μας κέντρα. Θέλω να θυμίσω ότι το Λιμενικό Σώμα ήταν η πρώτη Ακτοφυλακή σε Ευρωπαϊκό επίπεδο που χρησιμοποίησε εναέριο μη επανδρωμένο μέσο του 2018 με εξαιρετικά αποτελέσματα. Το μέσο αυτό θα συμβάλει στην επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων μας, στην έρευνα και διάσωση, αλλά και στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Εθνικούς Φορείς και ιδιαίτερα την Πολεμική μας Αεροπορία, την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για την εξαιρετική συνεργασία.»

Write on Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2022 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ευρωπαϊκός διακυβερνητικός οργανισμός για την Κοινή Συνεργασία στον Εξοπλισμό OCCAR υπέγραψε τροποποίηση υφιστάμενης σύμβασης για δίκυαλα νυχτερινής όρασης για λογαριασμό του Βελγίου και της Γερμανίας με την κοινοπραξία HENSOLDT Optronics GmbH και THEON SENSORS SA. Η τροποποίηση της σύμβασης, το ύψος της οποίας φθάνει σε 3ψηφιο αριθμό εκατ.ευρώ, ενεργοποιεί τη δυνατότητα επέκτασης της προμήθειας για επιπλέον 20.000 οργάνων νυχτερινής όρασης MIKRON προς τις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ ταυτόχρονα επιταχύνει το χρονοδιάγραμμα παράδοσης.

Η σύμβαση θα εκτελεστεί από τη νεοσύστατη κοινοπρακτική εταιρία HENSOLDT THEON NightVision GmbH. Η τροποποίηση της σύμβασης καλύπτει διάφορες επιπλέον βελτιώσεις του MIKRON και αλλαγές στη διαμόρφωση του συστήματος ως αποτέλεσμα της φάσης λειτουργικών δοκιμών και αποδοχής, την οποία πέρασε με επιτυχία το MIKRON στα τέλη Φεβρουαρίου 2022.

Photo 2

Κατά την υπογραφή της σύμβασης στη Βόννη με τον Κρίστιαν Χατζημηνά, CEO της THEON SENSORS, τον Andreas Hülle, Επικεφαλής της Διεύθυνσης Optronics & Land Solutions και CEO της ΗENSOLDT Optronics GmbH, ο Διευθυντής του OCCAR-EA Matteo Bisceglia δήλωσε: «Το πρόγραμμα NVC είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα ότι οι ευρωπαϊκές βιομηχανίες μπορούν να κερδίσουν συμμετέχοντας σε διαγωνιστική διαδικασία σύναψης συμβάσεων με διαχειριστή τον OCCAR. Αποδεικνύει ότι ο OCCAR μπορεί να παραδώσει αμυντικό εξοπλισμό γρήγορα και με επιτυχία προς όφελος των Ενόπλων Δυνάμεων των Εθνών και καταδεικνύει ότι με τη THEON SENSORS, μια ευρωπαϊκή βιομηχανία από κράτος που δεν ανήκει στον OCCAR μπορεί να συμμετάσχει και να επωφεληθεί από ένα τέτοιο πρόγραμμα. Με αφορμή τη σύμβαση αυτή του OCCAR, η HENSOLDT και η THEON SENSORS αποφάσισαν να εμβαθύνουν περαιτέρω τη συνεργασία τους στις δυνατότητες νυχτερινής όρασης, με αποτέλεσμα την ίδρυση μιας νέας εταιρίας με την επωνυμία HENSOLDT THEON Night Vision GmbH. Συγχαρητήρια!»

Ο Κρίστιαν Χατζημηνάς, Διευθύνων Σύμβουλος της THEON SENSORS και Πρόεδρος του EFA GROUP πρόσθεσε: «Αυτή η νέα μεγάλη τροποποίηση σύμβασης αποτελεί το επιστέγασμα της επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ της HENSOLDT Optronics GmbH και της THEON SENSORS, η οποία ανοίγει πόρτες για συνέργειες και σε άλλους τομείς εντός της Ευρώπης. Η παρούσα εξέλιξη δεν είναι μόνο επωφελής για τις εμπλεκόμενες χώρες και εταιρίες, αλλά ενισχύει επίσης, τη θέση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι».

Ο Andreas Hülle, επικεφαλής της Διεύθυνσης Optronics & Land Solutions και CEO της HENSOLDT Optronics GmbH, δήλωσε: «Η HENSOLDT και η THEON SENSORS έχουν ήδη συνεργαστεί με επιτυχία στο παρελθόν. Δύο μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρίες συνεργάζονται με υποδειγματικό τρόπο για να προμηθεύσουν τις βελγικές και γερμανικές ένοπλες δυνάμεις με εξοπλισμό νυχτερινής όρασης τελευταίας τεχνολογίας. Η παραγγελία αυτή συνδέεται άμεσα με τη στρατηγική ανάπτυξής μας. Ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας δείχνει πόσο σημαντική είναι η δικτυωμένη τεχνολογία αισθητήρων και οπτικών συστημάτων υψηλής απόδοσης για τον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα με τις επιταγές της εποχής μας».

To προϊόν που επιλέχθηκε είναι το MIKRON, που αποτελεί μέρος της δημοφιλούς οικογένειας οργάνων νυχτερινής όρασης NYX της ΤΗΕΟΝ SENSORS. Χρησιμοποιώντας λυχνία των 16 mm, το μέγεθος και κυρίως το βάρος του MIKRON μειώνεται έως και 20% χωρίς ταυτόχρονα να επιφέρει σημαντική μείωση της απόδοσής του. Μπορεί να φορεθεί από τον στρατιώτη, είτε στο κράνος είτε μέσω ενός συστήματος κάλυψης κεφαλής. Τα δύο μονόκυαλα μπορούν να αναδιπλωθούν χωριστά. Το MIKRON τροφοδοτείται από μία μόνο μπαταρία ΑΑ, αλλά μπορεί επίσης να λειτουργήσει με εξωτερική μπαταρία εάν απαιτείται μεγαλύτερος χρόνος λειτουργίας.

Το επιταχυνόμενο χρονοδιάγραμμα παραδόσεων του βελτιωμένου MIKRON θα ξεκινήσει με τις πρώτες παραδόσεις αυτόν τον μήνα, ενώ η συνολική τρέχουσα ποσότητα βάσει σύμβασης των 29.550 NVG αναμένεται να ολοκληρωθεί το 3ο τρίμηνο του 2024. Η αύξηση της ικανότητας νυχτερινής όρασης και για τα δύο κράτη που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι ζωτικής σημασίας, και εξασφαλίζεται με την παροχή προηγμένου εξοπλισμού για τους πεζούς στρατιώτες, τους αερομεταφερόμενους, τους στρατιώτες αεροπορικών επιθέσεων, καθώς και για τους οδηγούς στρατιωτικών οχημάτων.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2022 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο ΣΤΕΓΟΣΑΥΡΟ προσανατολιστήκαμε εξ΄αρχής στην κάλυψη των αναγκών των ασθενέστερων οικονομικά Ελλήνων (όχι ότι δεν παρέχουμε λύσεις και για όσους διαθέτουν..). Υπό αυτό το πρίσμα προβληματιστήκαμε από νωρίς για τη διάθεση αντιβαλλιστικών υλικών παρελθόντων ετών, παρά την - πολλές φορές κακόπιστη - κριτική που δεχτήκαμε.

Χωρίς να διεκδικούμε δάφνες επιστημόνων βαλλιστικής και δυστυχώς χωρίς την οικονομική δυνατότητα διενέργειας πιστοποιημένων ελέγχων, θα παραθέσουμε κάποιες εμπειρικές γνώσεις μας. Αλλά ας αναφερθούμε πρώτα στην μεγάλη πληγή της μη λειτουργίας του κέντρου βλητικού σταθμού της ΠΥΡΚΑΛ. Γιατί ένα τέτοιο κόσμημα για την Ελλάδα, μια πλήρως εξοπλισμένη και πιστοποιημένη σήραγγα που θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα και να δίνει απαντήσεις παραμένει κλειστή από γραφειοκρατικές στρεβλώσεις...

Θα ομαδοποιήσουμε τα αντιβαλλιστικά υλικά στις 4 βασικές κατηγορίες που διαθέσαμε και διαθέτουμε. Δυστυχώς εν μέρει η ανάλυση έχει "ιστορική" πλέον αξία για δύο λόγους:

1) Η απαγόρευση εκποίησης αντιβαλλιστικών υλικών των στρατών χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, ως απότοκος του εντοπισμού υπερθωρακισμένων τρομοκρατών στις επιθέσεις στο ΜΠΑΤΑΚΛΑΝ και αλλού, μείωσε δραματικά την πρόσβασή μας σε παρόμοια υλικά
2) Ο πόλεμος στην Ουκρανία αποστράγγισε την Ευρωπαϊκή αγορά από κάθε τέτοιο υλικό. Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι τις πρώτες ημέρες του πουλήθηκαν (δυστυχώς όχι από εμάς αλλά από τις κεντρικές αποθήκες στην Ευρώπη) 1.000 κράνη PASGT Ιταλίας, 800 Πολωνίας, 15.000 πλάκες KEVLAR
καραμπινιέρων κ.ο.κ.

Α) Κράνη

Γενικώς η αντιβαλλιστική αξία του κράνους δεν απαιτείται να είναι και τόσο υψηλή. Κι αυτό για τον, δυσάρεστο, λόγο ότι ο ανθρώπινος αυχένας δεν θα αντέξει ακόμα κι αν το κράνος αντέξει ευθεία βολή πολεμικού διαμετρήματος. Κύριος προορισμός λοιπόν είναι η αντιθραυσματική προστασία και η προστασία από "ξώφαλτσες" βολές. Εξ' ου και τα κράνη
είναι επιπέδου προστασίας NIJ IIIA και όχι ανώτερης.

Από την ίδρυση του ΣΤΕΓΟΣΑΥΡΟΥ είχαμε την τύχη να περιέλθει στα χέρια μας μια μεγάλη ποσότητα κρανών υψηλής ποιότητος της εταιρείας SECONDCHANCE. Έτσι αναζητήσαμε (desk research ονομάζεται αυτό...) στοιχεία δοκιμών και διαπιστώσαμε ότι, παρά την πάροδο άνω των 10 ετών, τα κράνη αραμιδικού υλικού (KEVLAR® όταν πρόκειται για DuPont) διατηρούν μια χαρά τις αντιβαλλιστικές ιδιότητές τους. Μάλιστα το YouTube βρίθει από παρόμοιες δοκιμές, ειδικά των, ευπορότερων ημών, Αμερικανών.

121611639 1721563787999205 3370948086464191561 n

 

Θερμής υποδοχής έτυχαν και τα κράνη του Πολωνικού στρατού Wz2000 (https://www.stegosaurus.gr/product/kranos-kevlar-pasgt) που είχαμε βρει, ενώ οι λιγότερο εύποροι καλύφθηκαν (κυριολεκτικά και μεταφορικά) με τα Wz93 (https://www.facebook.com/StegosaurusHellas/photos/a.1644667039022214/1305124469643141) και τα Τσέχικα, Gen I και βαρύτερα, PASGT με ισχυρές σχεδιαστικές επιρροές από το πρώην Αν. Μπλοκ.

67068529 1305124476309807 8063900402178850816 n

 

Επίσης επιτυχία είχαν τα Ιταλικά SEPT02 (https://www.facebook.com/StegosaurusHellas/photos/a.1644667039022214/994775880678003) αν και δεν ήταν από αραμιδικό αλλά από "ballistic nylon" (ουσιαστικά πρόδρομο του UHMWPE που αποτελεί τον αντίποδα των αραμιδικών υλικών για την κατασκευή αντιβαλλιστικών).

MK 6

Τα Βρεταννικά κράνη "ξένισαν" λόγω εμφάνισης, παρά την αδιαμφισβήτητη (και αποδεδειγμένη) αξία τους. Ειδικά τα ΜΚ6 (https://www.stegosaurus.gr/product/gs-mk-6/), αν και ήταν "η λύση του φτωχού" με μόνο 40€ κόστος, δεν είχαν ιδιαίτερη τύχη. Αντίθετα τα ΜΚ7 (που ήταν και αραμιδικά) "σάρωσαν" και δικαίως, αφού προλάβαμε μια εκποίηση αχορήγητων σε εκπληκτική τιμή. Μας χαροποιεί ότι τουλάχιστον 100 Έλληνες θα είναι τόσο καλά προστατευμένοι στο απευκτέο γεγονός πολεμικής σύρραξης, ειδικά δεδομένου ότι η, παρεχόμενη από τον ΕΣ, εναλλακτική είναι η "κατσαρόλα" Μ51.

170087756 1865421373613445 3791727216761145377 n

Δυστυχώς την καλύτερη ευκαιρία που είχαμε ποτέ, τα κράνη εκποίησης της Βρεταννικής Αντιτρομοκρατικής (https://www.stegosaurus.gr/product/κράνος-pasgt-kevlar-sdh-2/) SDH02 δεν την "τίμησε" το Ελληνικό κοινό για τον πιο χαζό λόγο που μπορείτε να φανταστείτε: Επειδή ήταν χρώματος μαύρου! Εις μάτην εξηγούσαμε ότι με ένα απλό σπραίϋ βάφονται και ξαναβάφονται όπως κάνουν οι μάχιμοι στρατοί, ποικίλλοντας τα κιόλας αναλόγως την αποστολή. Ούτε καν η επίκληση της λύσης του καλύμματος έπεισε. Ακόμα χειρότερα άκουσα το αμίμητο, από τα χείλη μόνιμου στελέχους του ΕΣ "αυτά είναι κράνη αστυνομίας δεν κάνουν για εμάς", παρά το γεγονός ότι ήταν του ιδίου επιπέδου NIJ (μάλλον αγνοούσε και τη λέξη...) και των ίδιων κατασκευαστών και σχήματος! Έτσι δυστυχώς τουλάχιστον 20 από αυτά τα "κοσμήματα" όδευσαν προς Ουκρανία με την αρχή του πολέμου.

Κλείνοντας το λήμμα κράνη να αναφερθώ στο λυπηρό φαινόμενο της ασύστολης κλοπής τους από τα αποθέματα του ΕΣ. Πάμπολλες είναι οι περιπτώσεις που μας ζητούσαν "κράνη αντικατάστασης" όπως τα αποκάλεσα στελέχη και επίστρατοι που τους έκλεβαν (κατά δήλωση) τα δικά τους. Μάλιστα πληροφορίες μας αναφέρονται σε υπερμεγέθυνση του φαινομένου κατά της διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία, αφού η ζήτηση εξαγρίωσε τα "τρωκτικά". Τραγική επίσης ήταν η αδιαφορία όσων μας καλούσαν για την ποιότητα του υλικού που θα αντικαταστούσε το κλεμμένο και θα θυμάμαι πάντα τη δήλωση ενός όταν του είπα "μα κάποιος ίσως χρειαστεί να πολεμήσει με αυτό": "έχουν οι αποθήκες" μου είπε με θράσος! Πραγματικά πιστεύω μια σοβαρή έρευνα για την κατάσταση των κρανών του αποθέματος του ΕΣ θα δημιουργούσε δυσάρεστες εκπλήξεις...

Β) Αντιβαλλιστικές πλάκες

Αρκετά πιο δυσεύρετο και ακριβό είδος αρχικά, δεν άφησε περιθώρια για ελέγχους. Η ανατροπή ήρθε όταν εισαγάγαμε τις πλάκες από την εκποίηση των Ιταλών Καραμπινιέρων. Επιφυλακτικοί στην αρχή τις παρουσιάσαμε ως "αντιθραυσματικές", γιατί αν και KEVLAR® και μάλιστα ΗΠΑ, ήταν πολύ λεπτές και ελαφριές (μόλις 0,6 χγρμ.). Την πρώτη δοκιμή την έκανα με το 0.22 ιν. πιστόλι της συζύγου μου και εντυπωσιάστηκα. Κατόπιν αυτού ήρθε η πρωτόγνωρη χαρά να βλέπουμε ομάδες Ελλήνων να αγοράζουν μαζικά κατόπιν των δοκιμών που έκαναν. Αρκετοί μοιράστηκαν μαζί μας τα αποτελέσματα (βρίσκονται συγκεντρωμένα στο https://www.facebook.com/media/set/set=a.1540915952730657&type=3 "Εφαρμογές, διαμορφώσεις, δημιουργίες φίλων"), για πολλούς "εξάγαμε το
συμπέρασμα" όπως για παράδειγμα όταν εξέχων μέλος ΤΕΘ παρήγγειλε μερικές λέγοντάς μας ότι έχουν βολή την Κυριακή και τη Δευτέρα παρήγγειλαν... 45 τμχ.! Διαθέσαμε μερικές 100άδες από αυτό το εξαιρετικό υλικό και δηλώνουμε υπερήφανοι ευθαρσώς που κάποιοι Έλληνες, πιο προνοητικοί, θα σωθούν χάρη σε αυτό.

Από τα "ανέκδοτα" αυτής της ιστορίας είναι όταν ο Πρόεδρος φιλικής ομάδος Εφέδρων με κάλεσε να μου ζητήσει συγγνώμη επειδή αγόρασαν τις ίδιες πλάκες πολύ ακριβότερα από ψευτο"ελληνικό"-βουλγάρικο e-shop θέλοντας να ελέγξουν αν είναι όντως ίδιες με τις δικές μας που ήδη αγόραζαν κατόπιν δοκιμών! Δυστυχώς ο πόλεμος στην Ουκρανία μας βρήκε με χαμηλά αποθέματα (περίπου 50 τμχ.) και μη εκτιμώντας σωστά τη διάρκειά του δεν ανανεώσαμε, ενώ όταν το ζητήσαμε ήταν αργά: από πάνω από 24.000 που είχε αρχικά η αποθήκη είχαν μείνει 50...

Γ) Αλεξίσφαιρα γιλέκα

Ακόμα ένα παραγνωρισμένο είδος, αφού οι περισσότεροι Έλληνες Έφεδροι το θεωρούν κατάλληλο μόνο για την Αστυνομία αγνοώντας μια σειρά παράγοντες όπως:
1) Οι περισσότεροι τραυματισμοί στα σύγχρονα, κυρίως αστικά, πεδία μαχών προέρχονται από θραύσματα, άρα η αυξημένη περιοχή κάλυψης ενός γιλέκου αξίζει.
2) Έχοντας εξασφαλίσει την προστασία επιπέδου NIJ IIIA μπορούμε να προσθέσουμε πλάκες "συνεργασίας" (ICW - In Conjuction With) που είναι και σημαντικά ελαφρύτερες και οικονομικότερες από τις "αυτόνομης λειτουργίας (SA - Stand Alone) Προς υπεράσπιση βέβαια των συνΕφέδρων μας να τονίσουμε ότι η αθρόα διάθεση στην αγορά φορέων πλακών μόνο (και όχι πάνελ) και η ελλιπής ενημέρωση για το έργο που θα κληθούν να παρέχουν (λόγω ηλικίας και σωματικής κατάστασης κυρίως στατική φύλαξη κρίσιμων υποδομών και όχι ρόλους commando...) επέδρασαν στην αδιαφορία για το εν λόγω, πολύτιμο, υλικό.

Δυστυχώς οι περιορισμοί που προαναφέραμε μας στέρησαν την πρόσβαση σε πολλά αλεξίσφαιρα γιλέκα. Μεγάλη επιτυχία αποτέλεσε η παρτίδα των γιλέκων του στρατού Τσεχίας, εξαίρετα υλικά και σε κατάσταση καινούριου. Ειδικά τα "στατικής φύλαξής-επαυξημένης προστασίας" (video παρουσίασης: https://www.facebook.com/watch/?v=3497335800394148) που είχαμε αντεπεξέρχονταν σε βολές από 7,62 και "κοσμούν" προφυλλάσσοντας μια ομάδα ενός ακόμα ΤΕΘ της Β. Ελλάδος που τα εκτίμησε δεόντως. Δυστυχώς και από αυτά τα 10 τελευταία "όδευσαν" προς Ουκρανία με την αρχή του πολέμου όταν έγινε και η "μεγάλη σκούπα". Θα προτιμούσαμε να είχαν πέσει σε Ελληνικά χέρια αλλά δεν εισακουστήκαμε...

258274696 2048009718687942 3774882092302882809 n

Μεγάλες ευκαιρίες αυτό τον καιρό αποτελούν τα αλεξίσφαιρα πάνελ υποδείγματος OTV (άνοιγμα εμπρός, δείτε: https://www.stegosaurus.gr/product/antivalistiko-otv/). Παραδόξως διέλαθαν της προσοχής των Ουκρανών, ενώ παρέχουν προστασία και απέναντι σε 9 χιλ. (δοκιμή δική μας και φίλων-πελατών) και απέναντι σε λειόκαννα gauge 36 (όπως μας πληροφόρησε ενθουσιώδης φίλος-πελάτης που κατόπιν προέβη σε αγορά πολλών για την ομάδα του).

280290242 2187485058073740 7859723175381124604 n

Να σημειωθεί εδώ ότι και απλό φορέα (σκέτο ύφασμα) διαθέτουμε για τον εν λόγω και η δυνατότητα μετατροπής αναλόγως το φορέα υφίσταται. Δείτε π.χ. τους "καρπούς" της συνεργασίας μας με την ΑΝΟΡΑΚ Ελλάς: https://www.stegosaurus.gr/product/lxsfr-pnl/

281867338 2199698476852398 6942195759837478146 n

Ευτυχώς οι εκποιήσεις υλικών εταιριών Security δεν έχουν περιοριστεί (ακόμα). Έτσι εντοπίσαμε και διαθέτουμε στην αγορά εξαιρετικά αλεξίσφαιρα από Γερμανική εταιρεία. Δυστυχώς με την έναρξη του πολέμου η αποθήκη διπλασίασε τις τιμές καθιστώντας τα αρκετά "τσουχτερά" για τον μέσο Έλληνα (https://www.stegosaurus.gr/product/lxsfr-glk-mehler-vario-system/).

Ενδιαφέρον εδώ παρουσιάζει η ύπαρξη ειδικών γιλέκων για γυναίκες με πρόβλεψη για το στήθος τους ("cup"), αφού η Ελληνική Εφεδρεία αρχίζει να ανακαλύπτει την αξία της "ώρας 6" της (όπως λένε οι μάχιμοι Αμερικανοί).

Δ) Άλλα αλεξίσφαιρα

Πανσπερμία υλικών έχει κυκλοφορήσει, συμπεριλαμβάνοντας:

1) Κολλάρα: δε χρειάζεται να τονίσουμε την επίδραση που ακόμα κι ένα "περαστικό" θραύσμα θα έχει στην ευαίσθητη περιοχή του λαιμού. Κι όμως την αγνοούν επιδεικτικά οι περισσότεροι! ίσως και γιατί οι φορείς τους δε διαθέτουν σχετικό απάρτιο και σπανίζουν αυτοί που θα προβούν σε τροποποιήσεις-"πατέντες". 

271590350 2087389394749974 9036716288997713009 n

Ευτυχώς για τους ενδιαφερόμενους έχει περιέλθει στα χέρια του ΣΤΕΓΟΣΑΥΡΟΥ μια ικανή ποσότητα από αλεξίσφαιρα κολλάρα με το φορέα τους (μαύρο αλλά εξαιρετικό - αλλιώς ράψτε έναν είναι πανεύκολο) από την Μ. Βρεταννία (https://www.stegosaurus.gr/product/ntivlstk-klr/). Παλαιότερα διαθέταμε και υλικό κολλάρων από το Γερμανικό στρατό (BW) αλλά εξαντλήθηκαν τα αποθέματα.

83027098 1483070111848575 7232188343314808832 o

2) Προστασία ώμων: ακόμα μια αμελημένη περιοχή. Ευτυχώς έχουμε ακόμα μεγάλο απόθεμα από τα ενθέματα ώμων του Γερμανικού στρατού (BW - https://www.stegosaurus.gr/product/antivalistiko-iliko-omon) που έχουν αποδείξει την αξία τους σε δοκιμές με λειόκαννα φίλων-πελατών.

165611315 1857716077717308 5294589652151716082 n

Χάρη στο χαμηλό κόστος τους και την ευπλασία τους ενδείκνυνται και για ιδιοκατασκευές όπως αυτές που προτείνουμε: https://www.facebook.com/StegosaurusHellas/photos/a.1644667039022214/1857716074383975

274473900 2123350704487176 4149478868623280837 n

3) Προστασία βουβωνικής περιοχής: εδώ τα πράγματα γίνονται δύσκολα αν πρέπει να κινούμαστε, αλλά στη στατική φύλαξη είναι must. Έχουμε ακόμα λίγα κομμάτια από το Βρεταννικό στρατό (https://www.facebook.com/StegosaurusHellas/photos/a.1644667039022214/2123350717820508)...

90590477 1536375563184696 3790028692751646720 n

...αλλά και "ιδιαίτερες λύσεις" όπως αυτές: https://www.stegosaurus.gr/product/ntivlstk-prsts/.

281841503 2193393470816232 3651562540568671083 n

 

Τέλος πρόσφατα έκαναν την εμφάνισή τους κομμάτια του Sistema Composito του Ιταλικού στρατού που αφορούν την βουβωνική χώρα και είναι από UHMWPE υψηλής αντοχής (https://www.stegosaurus.gr/product/ntvlsk-lk/‎).Προσέξτε λίγο οι ενθουσιώδεις, γιατί το ίδιο ακριβώς υλικό το "πασσάρει" το ψευτο"ελληνικό"-βουλγάρικο e-shop στην ιπλάσια τιμή!

Ελπίζουμε με τα ανωτέρω να συμβάλλαμε λίγο στο διάλογο περί ατομικής προστασίας που μαίνεται εδώ και... αιώνες με ισχυρά επιχειρήματα και από τους ζηλωτές της και από τους πολέμιούς της-οπαδούς της ευκινησίας. Θυμίζουμε ότι είμαστε στη διάθεση κάθε οργανωμένης ομάδος που επιθυμεί ένα 2ωρο σεμινάριο περί ΜΑΠ που παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ από το ΣΤΕΓΟΣΑΥΡΟ εδώ και χρόνια.

944093 544398782382384 9085997393830761524 n

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υψηλών προδιαγραφών, πιστοποιημένα και ποιοτικά άρβυλα και υποδήματα JOLLY® από το ΣΤΕΓΟΣΑΥΡΟ 

Υψηλής ποιότητος, προσιτής τιμής άρβυλα ZEPHYR στο ΣΤΕΓΟΣΑΥΡΟ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter