Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014 11:36

Χωρίς τους S-300 η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα!

Η μη συμμετοχή του ρωσικού αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-300 PMU1 στη σημερινή παρέλαση, ανακοινώθηκε στο προσωπικό την περασμένη Παρασκεύη, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη οι τελικές ... πρόβες του προσωπικού και των οχημάτων, στο Τατόι! Η μη συμμετοχή του ρωσικού αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-300 PMU1 στη σημερινή παρέλαση, ανακοινώθηκε στο προσωπικό την περασμένη Παρασκεύη, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη οι τελικές ... πρόβες του προσωπικού και των οχημάτων, στο Τατόι!
Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Χωρίς τη συμμετοχή της 11ης Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων πραγματοποιήθηκε η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, παρά το ότι είχε προγραμματιστεί η πρώτη της επίσημη εμφάνιση μπροστά στους Έλληνες πολίτες.
Όπως σας είχαμε αναφέρει από την προηγούμενη εβδομάδα, (Διαβάστε ΕΔΩ) η μη συμμετοχή του ρωσικού αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-300 PMU1 στη σημερινή παρέλαση, ανακοινώθηκε στο προσωπικό την περασμένη Παρασκεύη, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη οι τελικές ... πρόβες του προσωπικού και των οχημάτων, στο Τατόι! Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο προσωπικό της 11ης ΜΚΒ, που περίμενε με ιδιαίτερη αγωνία την ιστορική αυτή στιγμή.

Το κλιμάκιο των S-300, το προσωπικό και τα οχήματα είχαν μεταφερθεί στις 8 Μαρτίου με αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού από το Ηράκλειο της Κρήτης στην Αθήνα (Διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ). Το κλιμάκιο της 11ης Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων, είχε μεταφερθεί στην αεροπορική βάση του Τατοΐου, όπου όλο αυτό το διάστημα πραγματοποιούσε δοκιμές για την παρέλαση, κάνοντας μάλιστα χρήση του διαδρόμου του αεροδρομίου ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα και μια άψογη εμφάνιση την ημέρα της παρέλασης.

Η ακύρωση της πρώτης εμφάνισης των S-300 σε παρέλαση, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά:
-Ποιος και γιατί αποφάσισε ξαφνικά να αλλάξει τον σχεδιασμό;
-Ποιος είναι ο λόγος που δεν επιτρέπει την παρέλαση για ένα σύστημα που τον πριν από λίγους μόλις μήνες πραγματοποίησε την πρώτη του βολή επί ελληνικού εδάφους, στο σημαντικότερο γεγονός κατά τη γνώμη μας για τις Ένοπλες Δυνάμεις τη χρονιά που πέρασε;
-Γιατί δύο εβδομάδες τώρα που το κλιμάκιο της 11ης ΜΚΒ πραγματοποιούσε δοκιμαστικές στο αεροδρόμιο του Τατοΐου - χωρίς κανένα πρόβλημα – δεν υπήρχε θέμα, αλλά προέκυψε στο παρά πέντε της παρέλασης;

Περιμένουμε τις απαντήσεις από την Ηγεσία...

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter