Σάββατο, 31 Μαΐου 2014 23:24

ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2014 και ΑΕΤΟΣ 2014 - Ξεκινούν οι μεγάλες ασκήσεις για το ΠΝ και την ΠΑ!

Από τις 2 έως τις 6 Ιουνίου 2014 θα διεξαχθεί η άσκηση "ΚΑΤΑΙΓΙΣ 14" στην περιοχή του Αιγαίου, στην οποία θα συμμετέχει το σύνολο των μονάδων του ΠΝ, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα! Από τις 2 έως τις 6 Ιουνίου 2014 θα διεξαχθεί η άσκηση "ΚΑΤΑΙΓΙΣ 14" στην περιοχή του Αιγαίου, στην οποία θα συμμετέχει το σύνολο των μονάδων του ΠΝ, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα!

Με δύο σημαντικές ασκήσεις για το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία θα ξεκινήσει ο Ιούνιος, καθώς θα πραγματοποιηθούν η "ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2014" για το ΠΝ και "ΑΕΤΟΣ 2014" της ΠΑ, ενώ θα συμμετέχουν μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς και του Λιμενικού Σώματος!

Συγκεκριμένα, από τις 2 έως τις 6 Ιουνίου 2014 θα διεξαχθεί η άσκηση "ΚΑΤΑΙΓΙΣ 14" στην περιοχή του Αιγαίου, στην οποία θα συμμετέχει το σύνολο των μονάδων του ΠΝ, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα! Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες έρχονται λίγες ημέρες μετά τις αλλεπάλληλες τουρκικές προκλήσεις των προηγούμενων ημερών, τόσο στη Θάλασσα όσο και στον αέρα... (Δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ τα σχετικά ρεπορτάζ).

Οι αντικειμενικοί σκοποί της άσκησης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, είναι η διατήρηση, προαγωγή και βελτίωση του επιπέδου της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των συμμετεχόντων, η διατήρηση ενιαίου πνεύματος, καθώς και η μεγιστοποίηση της διακλαδικής συνεργασίας με τους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατά την άσκηση, θα δοθεί η ευκαιρία για δοκιμή ειδικών σχεδίων και για εφαρμογή πειραματικών και καινοτόμων τακτικών. Επίσης, η άσκηση θα συνδυαστεί με την άσκηση "ΑΕΤΟΣ Α14" της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και με τη συμμετοχή ειδικών δυνάμεων και έτερων μονάδων του Στρατού Ξηράς, ενώ σε ορισμένα αντικείμενα θα συμμετάσχουν και μονάδες του Λιμενικού Σώματος.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter