Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014 14:50

Μήνυμα ισχύος από τις Ένοπλες Δυνάμεις - Δείτε το επίσημο ΒΙΝΤΕΟ από την παρέλαση!

Εγγυητής της ασφάλειας και της ανεξαρτησίας της Ελλάδος οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις! Εγγυητής της ασφάλειας και της ανεξαρτησίας της Ελλάδος οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις!

Με τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Την κυβέρνηση, στην παρέλαση, εκπροσώπησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Αμέσως μετά το πέρας της παρέλασης ο ΥΕΘΑ τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Μέσα από αυτή την εντυπωσιακή παρέλαση και με τους συμβολισμούς της ημέρας, στέλνουμε ένα γενικότερο μήνυμα. Καταρχήν στην ευρύτερη γειτονιά μας. Μήνυμα ασφάλειας, σταθερότητας και ειρήνης. Μήνυμα προς τον ελληνικό λαό, ο οποίος πρέπει να αισθάνεται ασφαλής και σίγουρος. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εκτελούν στο ακέραιο το καθήκον τους και είναι πάντοτε έτοιμες. Μήνυμα προς τους νέους ανθρώπους, ότι η Ελλάδα της ισχύος, της περηφάνιας, του κύρους και της τιμής είναι πάντα εδώ. Η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή, οι συμβολισμοί είναι ξεκάθαροι. Και κάτι τελευταίο και σημαντικό. Όπου διακυβεύονται τα συμφέροντα της Ελλάδος, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι πάντα παρούσες.

Θα ήθελα σήμερα από τη θέση μου ως Υπουργού Εθνικής Αμύνης και λίγες μέρες πριν αποχωρήσω από αυτή τη θέση, να εκφράσω δημόσια την ευγνωμοσύνη μου στους άνδρες και τις γυναίκες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Γιατί χάρη σε αυτές και σε αυτούς, η Ελλάδα παραμένει, πέρα και πάνω από την κρίση, ο εγγυητής της ασφάλειας, της σιγουριάς, της ειρήνης και της σταθερότητας στη περιοχή μας».

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitte

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014 14:50