Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014 13:45

Τεράστια κινητοποίηση των ΕΔ για το Norman Atlantic - Δείτε τις δυνάμεις που συμμετέχουν!

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν με όλα τα μέσα στην επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του πλοίου! Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν με όλα τα μέσα στην επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του πλοίου!

Με μια τεράστια κινητοποίηση και με την διάθεση πλοίων, ελικοπτέρων και αεροσκαφών, οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του πλοίου "Norman Atlantic". Κατόπιν εντολής του ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια και ύστερα από ενημέρωση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και επικοινωνία με τους Υπουργούς Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, στην επιχείρηση, την οποία συντονίζει το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) της Ρώμης σε συνεργασία με το αντίστοιχο ελληνικό του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, από πλευράς Ενόπλων Δυνάμεων συντρέχουν τα παρακάτω μέσα:

- 2 Ε/Π S-70 "AEGEAN HAWK" του ΠΝ

- 1 Φ/Γ ( "ΝΑΒΑΡΙΝΟ")

- 3 Ε/Π ΑΒ-205 της ΠΑ

- 2 Ε/Π SUPER PUMA της ΠΑ

- 1 A/Φ C-130 της ΠΑ

- 2 E/Π ΝΗ 90 του ΣΞ

- 2 Ε/Π CH – 47D (Chinook) του ΣΞ

Επιπλέον ομάδα της 31 Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης (31 ΜΕΕΔ) της ΠΑ επιβαίνει σε E/Π SUPER PUMA του Πυροσβεστικού Σώματος.

Επίσης βρίσκονται σε ετοιμότητα απογείωσης 2 Ε/Π CH – 47D (Chinook) με 4 ομάδες Ειδικών Δυνάμεων και θα αποπλεύσουν άμεσα 1 ΤΠΚ ("ΔΑΝΙΟΛΟΣ") και 1 ΠΓΥ ("ΑΞΙΟΣ") από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας, ενώ βρίσκονται σε ετοιμότητα διαθέσεως 2 Ε/Π S-70 "AEGEAN HAWK" του ΠΝ στο Κοτρώνι.

Πλέον των παραπάνω, στο Α/Δ της Κέρκυρας οργανώθηκε και λειτουργεί τοπικό Κέντρο Επιχειρήσεων Πτητικών Μέσων με επικεφαλής ανώτατο αξιωματικό της ΠΑ.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014 13:54