Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015 09:06

Κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις: Παραμένει ΑΓΕΕΘΑ ο Κωσταράκος, αποστρατεία Μανωλά - Τουρνά

Το defenceline.gr εύχεται καλή δύναμη στη νέα ηγεσία των ΕΔ, ώστε με το έργο της να συμβάλει στην διατήρηση και ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας της πατρίδας μας. Το defenceline.gr εύχεται καλή δύναμη στη νέα ηγεσία των ΕΔ, ώστε με το έργο της να συμβάλει στην διατήρηση και ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας της πατρίδας μας.

Οι πρώτες Κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις με αριστερή κυβέρνηση είναι γεγονός, καθώς το το ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε χθες υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα και αποφάσισε τα εξής:

Στη θέση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ παραμένει ο Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.

Στη θέση του Αρχηγού ΓΕΣ τοποθετείται ο Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, μέχρι σήμερα Διοικητής της 1ης Στρατιάς.

Στη θέση του Αρχηγού ΓΕΝ παραμένει ο Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης Π.Ν.

Στη θέση του Αρχηγού ΓΕΑ τοποθετείται ο Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαϊτσης, μέχρι σήμερα Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας.

Ο μέχρι τώρα Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς κρίθηκε ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του, προάγεται στο βαθμό του Στρατηγού εν αποστρατεία και του απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Αρχηγού ΓΕΣ.

Ο μέχρι τώρα Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς κρίθηκε ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του, προάγεται στο βαθμό του Πτεράρχου εν αποστρατεία και του απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Αρχηγού ΓΕΑ.

Οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ προκάλεσαν ποικίλα σχόλια, αλλά και προβληματισμό. Τα σχόλια επικεντρώνονται κυρίως στην εξέλιξη που οδήγησε στην αποστρατεία του Αντιστρατήγου Χρίστου Μανωλά, ενός άριστου αξιωματικού που είχε ακόμα να προσφέρει πολλά στο στράτευμα. Μην ξεχνάμε πως αυτή είναι η τέταρτη αλλαγή Αρχηγού στο Γενικό Επιτελείο Στρατού τα τελευταία ... δύο χρόνια!

Το defenceline.gr εύχεται καλή δύναμη στη νέα ηγεσία των ΕΔ, ώστε με το έργο της να συμβάλει στην διατήρηση και ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας της πατρίδας μας.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015 09:08