Τρίτη, 09 Ιουνίου 2015 20:45

ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 3/15 και ΚΑΤΑΙΓΙΣ 15: Ισχυρή παρουσία των ΕΔ στο Αιγαίο! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι ασκήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων στο Αιγαίο... Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι ασκήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων στο Αιγαίο...

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση παρακολούθησε την Άσκηση «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 3/15» που πραγματοποιήθηκε σε νησιά του Κεντρικού και Ανατολικού Αιγαίου, από αεροσκάφος Erieye EMB-145H με Αερομεταφερόμενο Σύστημα Εγκαίρου Προειδοποιήσεως και Ελέγχου (ΑΣΕΠΕ) και από την 135 Σμηναρχία Μάχης στη Σκύρο.

5 kataigis 2015

Στη συνέχεια ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, επιβιβάστηκε στην Φ/Γ «ΣΠΕΤΣΑΙ» όπου παρακολούθησε την άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 15» που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλο το Αιγαίο, στην οποία συμμετέχει το σύνολο των μονάδων του ΠΝ, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

3 kataigis 2015

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, κύριος αντικειμενικός σκοπός της άσκησης είναι η διατήρηση και προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής εκπαίδευσης και ετοιμότητας των μονάδων, ενώ προβλέπεται η εκτέλεση πολλαπλών αντικειμένων στο πλαίσιο της διακλαδικής συνεργασίας με τους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και η δοκιμή ειδικών σχεδίων και η εφαρμογή πειραματικών και καινοτόμων τακτικών.

2 kataigis 2015

4 kataigis 2015

Η άσκηση συνδιάζεται με την άσκηση ''ΠΟΛΥΦΗΜΟΣ 15'' της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ θα συμμετέχουν επίσης ειδικές δυνάμεις και έτερες μονάδες του Στρατού Ξηράς, καθώς και μονάδες του Λιμενικού Σώματος.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Ιουνίου 2015 21:32