Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015 10:07

Μαχαιριά ... 200 εκατ. ευρώ στις Ένοπλες Δυνάμεις - Τι θα κάνει ο Καμμένος;

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα απέκλειε κατηγορηματικά οποιαδήποτε περικοπή στις Ένοπλες Δυνάμεις... Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα απέκλειε κατηγορηματικά οποιαδήποτε περικοπή στις Ένοπλες Δυνάμεις...
Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Νέο "μαχαίρι" στις αμυντικές δαπάνες σχεδιάζει η κυβέρνηση, καθώς ο χώρος των Ενόπλων Δυνάμεων δεν γλιτώνει από τα μέτρα - φωτιά του Μαξίμου! Η κυβέρνηση, ανάμεσα στη δέσμη μέτρων που πρότεινε στους δανειστές για να επιτευχθεί συμφωνία, περιλαμβάνει περικοπές στο χώρο των ΕΔ της τάξης των 200 εκατ. ευρώ...!

Η μείωση των αμυντικών δαπανών γίνεται σε μια κρίσιμη περίοδο, όχι μόνο για τις ΕΔ που έτσι κι αλλιώς έχουν δει τον προϋπολογισμό τους να συρρικνώνεται δραματικά τα τελευταία χρόνια, αλλά και για την ίδια τη χώρα με φόντο τις γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα απέκλειε κατηγορηματικά οποιαδήποτε περικοπή στις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ έστελνε σαφές μήνυμα προς τον κυβερνητικό του εταίρο πως οι ΑΝΕΛ δεν επρόκειτο να ψήφιζαν το συγκεκριμένο μέτρο στη βουλή.

Αξίζει να σημειωθεί πως η διαφωνία Καμμένου δεν ήταν μόνο για τις περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Ο κ. Καμμένος επέμενε όλες τις προηγούμενες ημέρες πως εάν η κυβέρνηση πιεστεί και φέρει συμφωνία που θα περιλαμβάνει την κατάργηση της έκπτωσης στον ΦΠΑ για τους νησιώτες οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα καταψηφίσουν τη συμφωνία αυτή.

Μάλιστα όταν ρωτήθηκε ακόμη και εάν αυτό σημαίνει πτώση της κυβέρνησης ο κ. Καμμένος απάντησε "ναι ακόμη και εάν αυτό σημαίνει πτώση της κυβέρνησης".