Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2015 15:40

Τσίπρας: Η Πολιτεία δεν διαγράφει τις υποχρεώσεις της έναντι των στελεχών των ΕΔ (ΒΙΝΤΕΟ)

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός.
Τελευταία ενημέρωση: 19:10

Τη διαβεβαίωση ότι η πολιτεία δεν πρόκειται να διαγράψει τις υποχρεώσεις της έναντι των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, παρείχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του, μετά την ενημέρωσή του από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. «Όσο περνά από το χέρι μας δεν πρόκειται να αποδεχθούμε μειώσεις που έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν νέες ανισότητες στον κοινωνικό ιστό», ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Εμείς θα αποφασίσουμε το πού και πώς θα γίνουν περικοπές».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης του γεωπολιτικού προσανατολισμού της χώρας και οι κινήσεις προσβλέπουν στην αναβάθμισή του. Ακόμη, σημείωσε ότι οφείλουμε σεβασμό στη δημοκρατική διαδικασία, χωρίς δραματοποιήσεις, για να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την εθνική ομοψυχία. «Την επόμενη ημέρα όλοι θα είμαστε ένα στην προσπάθεια της χώρας να ξεπεράσει την οικονομική κρίση με τη δυνατότητα διατήρησης της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού και της εθνικής κυριαρχίας», συμπλήρωσε.


VIDEO - ΤΣΙΠΡΑΣ από realmedialive

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη διαβεβαίωση ότι οι οποιεσδήπτε προτάσεις εκ μέρους των δανειστών δεν θα περιλαμβάνουν περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις. - ΠΗΓΗ

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η δήλωση του Π. Καμμένου ότι "οι Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας", μια αναφορά που ερμηνεύεται από διάφορους κύκλους αλλά και κόμματα της αντιπολίτευσης με ιδιαίτερα αρνητικό τρόπο, γεγονός που πυροδοτεί ακόμη περισσότερο το πολιτικό σκηνικό.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2015 19:15