Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015 13:53

Η Ελλάδα είναι Ευρώπη λένε 16 επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και Γενικών Επιτελείων!

Ανοικτή επιστολή με αφορμή όσα συμβαίνουν στην Πατρίδα μας και εν όψει του κρισίμου δημοψηφίσματος της Κυριακής. Ανοικτή επιστολή με αφορμή όσα συμβαίνουν στην Πατρίδα μας και εν όψει του κρισίμου δημοψηφίσματος της Κυριακής.

Σε κείμενο - παρέμβασή τους, 16 Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και Επίτιμοι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων παίρνουν θέση, με αφορμή τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα, αλλά και με φόντο το δημοψήφισμα της Κυριακής. Στην επιστολή αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής:

"Οι παρακάτω διατελέσαντες Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και Γενικών Επιτελείων, παρακολουθούντες και προβληματιζόμενοι για τα συμβαίνοντα σήμερα στην Πατρίδα μας θεωρούμε ότι: Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη καμπή του ιστορικού της βίου, η οποία απαιτεί δύσκολες και ενδεχομένως επώδυνες αποφάσεις.

H στιγμή αυτή δεν είναι η ώρα αναζήτησης ευθυνών και υπευθύνων. Η προσπάθεια είναι συνολική, είναι εθνική. Όλοι οι Έλληνες ενωμένοι και πάνω από κομματικές γραμμές και αντιπαραθέσεις, πρέπει να συμβάλουμε ο καθένας ανάλογα με τις δυνάμεις και τις δυνατότητές του, στην αντιμετώπιση της καταστάσεως, με ψυχραιμία και εθνική ομοψυχία.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να στηριχθούν ώστε να διατηρήσουν τη μαχητική τους ισχύ, για να συνεχίσουν να διασφαλίζουν την άμυνα και την εθνική κυριαρχία της Χώρας. Κύριος άξονας όλων των ενεργειών πρέπει να είναι το συμφέρον και το μέλλον της Πατρίδος. Ανεξαρτήτως, των διαβουλεύσεων με τους εταίρους αλλά και των εσωτερικών εθνικών διεργασιών, τα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα της χώρας είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το φυσικό γεωγραφικό και πολιτικό της χώρο, την Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι και πρέπει να παραμείνει πρωταγωνιστής στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Η Ελλάδα είναι Ευρώπη.

Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ
Στρατηγός ε.α. Βελλίδης Σταμάτιος
Στρατηγός ε.α. Αντωνακόπουλος Γεώργιος
Στρατηγός ε.α. Γράψας Δημήτριος

Επίτιμοι Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων
ΓΕΣ
Στρατηγός ε.α. Καπραβέλος Ευστάθιος
Στρατηγός ε.α. Παναγιωτάκης Κωνσταντίνος
Στρατηγός ε.α. Χαρβάλας Παναγιώτης
Στρατηγός ε.α. Ντούβας Νικόλαος
Στρατηγός ε.α. Βούλγαρης Δημήτριος
Στρατηγός ε.α. Ζιαζιάς Κωνσταντίνος
Στρατηγός ε.α. Γκίνης Κωνσταντίνος
Στρατηγός ε.α. Τσέλιος Αθανάσιος
Στρατηγός ε.α. Μανωλάς Χρήστος
ΓΕΝ
Ναύαρχος ε.α. Γούσης Δημήτριος ΠΝ
Ναύαρχος ε.α. Ελευσινιώτης Δημήτριος ΠΝ
ΓΕΑ
Πτέραρχος ε.α. Τσαντηράκης Αντώνιος
Πτέραρχος ε.α. Τουρνάς Ευάγγελος"

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter