Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017 14:40

Oι νέοι Αρχηγοί σε ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ μετά την απόφαση του ΚΥΣΕΑ

Νέος αρχηγός ΓΕΣ ο αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής (μέχρι τώρα ήταν διοικητής του Γ' Σώματος Στρατού), νέος αρχηγός ΓΕΝ ο Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης (ως σήμερα διοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφαλείας) και νέος αρχηγός ΓΕΑ ο αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου (ως σήμερα διοικητής του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας). Νέος αρχηγός ΓΕΣ ο αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής (μέχρι τώρα ήταν διοικητής του Γ' Σώματος Στρατού), νέος αρχηγός ΓΕΝ ο Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης (ως σήμερα διοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφαλείας) και νέος αρχηγός ΓΕΑ ο αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου (ως σήμερα διοικητής του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας).

Την αλλαγή των επικεφαλής και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε το πρωί της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου. Αντίθετα, στη θέση του διατηρήθηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Νέος αρχηγός ΓΕΣ ο αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής (μέχρι τώρα ήταν διοικητής του Γ' Σώματος Στρατού), νέος αρχηγός ΓΕΝ ο Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης (ως σήμερα διοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφαλείας) και νέος αρχηγός ΓΕΑ ο αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου (ως σήμερα διοικητής του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας).

Οι τρεις αρχηγοί αντικαθιστούν:

Τον μέχρι πρότινος αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Βασίλη Τελίδη, ο οποίος είχε τοποθετηθεί στη θέση αυτή στις 25 Φεβρουαρίου 2016.
Τον μέχρι σήμερα αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Γιώργο Γιακουμάκη, ο οποίος έγινε αρχηγός στις 15 Σεπτεμβρίου 2015.
Τον μέχρι σήμερα αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο Χρήστο Βαΐτση, ο οποίος είχε αναλάβει τη θέση του αυτή στις 27 Φεβρουαρίου 2015.

1 stefanis

Ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής ήταν ο νεότερος στην επετηρίδα των αντιστρατήγων μελών του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου (ΑΣΣ) και με την προαγωγή του αποστρατεύονται οι προηγούμενοι δέκα στην ιεραρχία αντιστράτηγοι συμπεριλαμβανομένου και του πρώην Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστρατήγου Βασίλειου Τελλίδη.

Ο Αντιστράτηγος Στεφανής γεννήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 1959 στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1982 ως Ανθυπίλαρχος του Όπλου Ιππικού – Τεθωρακισμένων. Έχει παρακολουθήσει όλα τα προβλεπόμενα σχολεία εκπαιδεύσεως αξιωματικών τεθωρακισμένων, το Προκεχωρημένο Σχολείο Αξιωματικών Τεθωρακισμένων στις ΗΠΑ (Army Armor School, Fort Knox, Kentucky), ενώ έχει αποφοιτήσει από την Ανωτάτη Σχολή Πολέμου, τη Σχολή Εθνικής Αμύνης και το Πανεπιστήμιο Εθνικής Αμύνης (National Defense University-NDU) στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ όπου απέκτησε MBA σε «Στρατηγικές Ασφαλείας».
Διετέλεσε διοικητής στις 98 Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων, επιτελάρχης στην XXIII Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία «ΔΟΡΥΛΑΙΟ», υποδιοικητής της 50ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού «ΑΨΟΣ», διοικητής της XXIII Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας «ΔΟΡΥΛΑΙΟ», διοικητής της 95ης Μεραρχίας «ΔΙΑΓΟΡΙΔΩΝ», διοικητής Γ'ΣΣ/NRDC-GR.
Επίσης διετέλεσε Υπασπιστής Στρατού Ξηράς του αείμνηστου προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου (2000-2002) και μάλιστα κατά την πρόσφατη εξώδειο ακολουθία του ήταν ο στρατηγός που κρατούσε τα παράσημα του τεθνεώτος, ενώ υπηρέτησε ως στέλεχος και διευθυντής σε σημαντικής διευθύνσεις του ΓΕΣ και του ΓΕΕΘΑ.

1 tsounis

Ο νέος Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ήταν ο μέχρι τώρα διοικητής της Σχολής Εθνικής Αμύνης και Νο.3 στην Ιεραρχία του ΠΝ. Γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στον Πειραιά και εισήχθη στην Σχολή Ναυτικών Δοκιμών τον Σεπτέμβριο του 1979 και απεφοίτησε τον Ιούνιο του 1983 ως Μάχιμος Σημαιοφόρος.
Υπηρέτησε στο αντιτορπιλικό «ΚΑΝΑΡΗΣ» (1983-1984) ως Αξιωματικός Γραφείου Κυβερνήτου, ως βοηθός Αξιωματικού ΝΚ-ΣΝ , στην πυραυλάκατο ΤΠΚ «ΞΕΝΟΣ» (1984-1985) ως Διευθυντής Διεύθυνσης ΝΚ-ΣΝ και Αξιωματικός Γραφείου Κυβερνήτου, στην πυραυλάκατο ΤΠΚ «ΣΙΜΙΤΖΟΠΟΥΛΟΣ» (1988-1991) ως Διευθυντής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων και Διεύθυνσης Οπλισμού.
Ο ίδιος διετέλεσε κυβερνήτης στα: Περιπολικά ΠΠ «ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Ι» (1985-1986) και ΠΠ «ΑΝΤΩΝΙΟΥ» (1991-1992), στις τορπιλλακάτους ΤΑ «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» (1992-1993) και ΤΑ «ΕΣΠΕΡΟΣ» (1993-1995), στην πυραυλάκατο
ΤΠΚ «ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ» (1995-1998) και στη φρεγάτα ΦΓ «ΑΔΡΙΑΣ» (2004-2005).
Έχει επίσης υπηρετήσει σε σημαντικές επιτελικές και διοικητικές θέσεις, όπως στο Επιτελείο ΓΕΕΘΑ (2008-2009) ως συντονιστής μόνιμου επιτελείου ΕΘΚΕΠΙΧ, στο Επιτελείο του Αρχηγείου Στόλου (2009-2010) ως Διευθυντής Α' Κλάδου, ως Διοικητής της Διοικήσεως Ταχέων Σκαφών (2010-2011), στο Επιτελείο του Αρχηγείου Στόλου (2011-2012) ως Διευθυντής Διευθύνσεως Επιχειρησιακής Αξιολογήσεως, ως Αρχιεπιστολεύς στο Αρχηγείο Στόλου (2012-2013), ως Διοικητής Φρεγατών (2013-2014), ως Υπαρχηγός Στόλου (2014-2015) και ως Διοικητής ΣΕΘΑ από 20 Οκτωβρίου 2015.
Είναι απόφοιτος του σχολείου Γενικής Επιμόρφωσης, με εξειδίκευση Αξιωματικού Οπλισμού ΤΠΚ, Σχολής Επιτελών Αξιωματικών Ναυτικού, καθώς και της Ναυτικής Σχολής Πολέμου. Ομιλεί την αγγλική γλώσσα. Είναι παντρεμένος με την Δέσποινα Μπαξεβάνη και έχει δύο παιδιά.

06b3a15c-f6a7-4a98-b650-35d16ea7ea34

Ο νέος Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου είναι ο μέχρι Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας και ο Νο.2 στην ιεραρχία της ΠΑ. Γεννήθηκε στη Δράμα και εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το 1977 και ονομάστηκε Ανθυποσμηναγός το 1981. Είναι απόφοιτος του Σχολείου Όπλων Τακτικής (ΚΕΑΤ/ΣΟΤ), του Σχολείου Ηλεκτρονικού Πολέμου (ΚΕΑΤ/ΣΗΠ), του Σχολείου Επιχειρήσεων Αέρος – Εδάφους (ΚΕΑΤ/ΣΕΑ/Ε), του Σχολείου Ασφάλειας Πτήσεων – Εδάφους, της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας/Κατωτέρων (ΣΠΑ/Κ), της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας/ Ανωτέρων (ΣΠΑ/Α), του Σχολείου Instruction System Development (ISD), του Σχολείου Ηλεκτρονικού Πολέμου (Electronic Warfare School) στο Σακραμέντο των ΗΠΑ. Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών από το Πανεπιστήμιο του Essex του Ηνωμένου Βασιλείου (Diploma in Computing και Master in Computer Science).
Έχει συμπληρώσει περισσότερες από 3.900 ώρες πτήσεως, με αεροσκάφη: T-41D, T-37B/C, T-2E, T-33A/B, F-5Α/Β, F-16C/D, ενώ είναι ακόμα διαθέσιμος σε σύγχρονα F-16C, και είναι ένας από τους ελάχιστους αξιωματικούς της ΠΑ ο οποίος προτού αναλάβει Αρχηγός ΓΕΑ έχει διατελέσει διοικητής και των τριών Διοικήσεων της ΠΑ ήτοι των Διοικήσεων Αεροπορικής Υποστηρίξεως (ΔΑΥ), Αεροπορικής Εκπαιδεύσεως (ΔΑΕ) και Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ). Στο παρελθόν διετέλεσε επίσης Επιτελάρχης ΑΤΑ, διοικητής του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ), Διοικητής της 330 Μοίρας με μαχητικά F-16C/D Block.30.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter