Ασκήσεις «ΤΑΛΩΣ-19» και «LIVEX-19» από τον πολυεθνικό Σχηματισμό Μάχης HELBROC BG

Από 13 έως 22 Νοεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκαν από το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης [ΕΣΕΕΕ - European Union Operation Headquarters (EU-OHQ)] η Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων «ΤΑΛΩΣ 19» και η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων «LIVEX 19».
Οι ασκήσεις διεξήχθησαν στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του πολυεθνικού Σχηματισμού Μάχης HELBROC BG, ο οποίος αποτελεί στρατιωτική δύναμη ταχείας αντίδρασης, για την αντιμετώπιση καταστάσεων κρίσης. Συμμετείχαν η Ελλάδα ως κράτος - πλαίσιο, η Κύπρος, η Βουλγαρία, η Σερβία, η Ρουμανία και η Ουκρανία.
Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, έλαβε χώρα η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (ΗΔΕ - Distinguished Visitors Day), στο Στρατόπεδο «ΚΟΡΟΜΗΛΑ» (Αργυρούπολη Κιλκίς), όπου παρέστη ο Διοικητής του ΕΣΕΕΕ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.
Τελευταία άρθρα
- ΑΡΙΑΔΝΗ 23: Ολοκληρώθηκε η πολυεθνική άσκηση (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)
- Γιατί τα F-35 αλλάζουν τις ισορροπίες στο Αιγαίο
- ΛΕΦΕΔ: Συνεχείς εκπαιδεύσεις των εφέδρων σε όλη την Ελλάδα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)
- Προσοχή - προσοχή: «Σιωπηρός δολοφόνος» κυκλοφορεί στις Ένοπλες Δυνάμεις...
- Τουρκία: Ο μεγάλος κερδισμένος του πολέμου στην Ουκρανία